fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Perfecte ski dag in het magische Brandnertal in Vorarlberg

Dit is een samenwerking met de Alpenregion Bludenz / Brandnertal Tourismus 

Op bezoek in het skigebied Brandnertal

In januari 2020 bezochten wij met Oostenrijk TV het skigebied Brandnertal. En dat is voor mij en Pepijn toch altijd iets bijzonders. In het skigebied Brandnertal hebben wij namelijk leren skiën, zijn we jaren op vakantie geweest met onze ouders en zijn we zelfs skileraar geweest. Kortom; misschien zijn we niet helemaal objectief! 😉

Samen met Pepijn haal ik herinneringen op aan onze vele vakanties in het Brandnertal

Hoeveel kilometer piste heeft het skigebied Brandnertal?

Eigenlijk vind ik het maar jammer dat dit één van de eerste vragen is die wintersporters tegenwoordig stellen als het om een skigebied gaat, want wat mij betreft zijn andere dingen veel belangrijker dan puur het aantal kilometer piste. Om maar meteen het antwoord te geven: het skigebied Brandnertal heeft 64,4 kilometer piste en skiroutes. De pistes zijn overwegend blauw en rood en daarmee is het Brandnertal een echt actief familieskigebied. In totaal heb je hier 15 – overwegend moderne – skiliften tot je beschikking.

Hoe hoog gaat het skigebied Brandnertal?

Ondanks dat het skigebied Brandnertal niet hoger komt dan 2000 meter, waan je je toch echt in het hooggebergte. Prachtige rotswanden steken hoog boven het skigebied uit. Het Brandnertal is sowieso een skigebied dat – als je van uitzicht houdt – echt een aanrader is. Of je nu in het dorp Brand (1050 m), Bürserberg (890 m) of op de Tschengla (1200 m) je accommodatie hebt, je geniet overal van een indrukwekkend uitzicht.

Het skigebied Brandnertal heeft een fantastisch berglandschap te bieden!

Wat maakt het Brandnertal verder aantrekkelijk?

Wat wij een echt een pre van het Brandnertal vinden, is dat je in het skigebied zelden op dezelfde helling skiet. Je hebt nogal wat skigebieden waar de meeste pistes allemaal naast elkaar op dezelfde helling liggen. Dat heb je in het Brandnertal absoluut niet. Dat maakt het skiën hier zo aantrekkelijk, want je bevindt je steeds in een ander berglandschap en met een ander uitzicht.

Ook fijn is dat de pistes over het algemeen rustig zijn. Het kan best voorkomen (vooral in het hoogseizoen) dat je eens bij de lift een paar minuten moet wachten, maar omdat vrijwel iedere lift meerdere pistes ontsluit is het op de piste zelf bijna nooit druk. Géén mensen-slalom op de piste dus!

Wij zijn verliefd op dit mooie berglandschap!

Daarnaast heeft het Brandnertal meerdere dalafdalingen. Onze persoonlijke favoriet is de dalafdaling bij de Palüdbahn. Dit is meteen ook de langste afdaling (5,5 km) en die met de meeste hoogtemeters (bijna 1000!). Hier waan je je echt in een paradijs. Je bent helemaal weg uit de rest van het skigebied, ziet geen liften meer en ervaart in het Zalimtal halverwege pure stilte. Ben je in het skigebied Brandnertal dan is dit de piste die je gedaan móet hebben en waar je zeker niet moet vergeten even een selfie te maken ;).

De pisten en activiteitenkaart van het skigebied Brandnertal

Zijn er leuke skihutten in het Brandnertal?

Bij het skiën hoort natuurlijk ook gezelligheid en goed eten. Dat roept natuurlijk direct de vraag op of er in het skigebied Brandnertal voldoende leuke hutten zijn. Jazeker! In het skigebied zijn behoorlijk wat hutjes. Heb je ze in de video trouwens allemaal gezien? Je vindt hier moderne hutten afgewisseld met echt traditionele berghutten. De hutten zijn over het algemeen nog in handen van lokale families uit de dorpen, waardoor je je ook nog een keer echt welkom voelt!

Onze ervaring tijdens dit bezoek

Voor ons was het geweldig om terug te zijn in het skigebied waar we zijn opgegroeid. We voelden ons direct weer thuis, werden om de haverklap hartelijk begroet door locals (ze zijn ons niet vergeten!) en weten nu weer waarom we dit skigebied zo’n warm hart toe dragen. Het is er gewoon mooi, gezellig én veelzijdig met rustige pistes. Genieten!

En oja: de bereikbaarheid van het skigebied Brandnertal is uitstekend. Vanuit Nederland en België ben je hier binnen 8 uur!

P.s. Nieuwsgierig naar het Brandnertal in de zomer? Bekijk dan deze video die wij in de zomer van 2018 maakten.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.