fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Berg ruft!

First Try Guiding in het Bikepark Brandnertal

Mountainbiken in de bergen is helemaal in. Bikeparks zijn dan ook steeds meer in trek. En als je dacht dat het downhill mountainbiken alleen iets voor waaghalzen is, dan heb je het mis. Wij probeerden de ‘First Try’ guiding in het Bikepark Brandnertal. De perfecte manier om ook als beginner deze coole sport te ontdekken!

Bikepark Brandnertal: dé hotstpot voor mountainbiken in Vorarlberg

Bikepark Brandnertal is het eerste en (voorlopig) enige Bikepark in de provincie Vorarlberg. Met 30 kilometer aan trails kun je hier helemaal los gaan op de mountainbike. En dat is niet onontdekt gebleven. De ‘grote namen’ uit de mountainbike scene zoals bijvoorbeeld Elias Schwärzer rijden hier regelmatig hun afdalingen. Maar, belangrijk om te weten: je hoeft echt geen waaghals te zijn om dit ook te proberen.

First Try guiding: de perfecte manier om te beginnen

En omdat wij onszelf nou ook niet persé onder de waaghalzen zouden scharen, boekten wij de First Try guiding. Dit is dé ideale manier om met deze coole sport te beginnen. Tijdens deze ‘Schnupperkurs’ ga je op pad met een Bikeguide van ALLRIDE Guides. De guide legt je de basisbeginselen uit van het downhill mountainbiken en zorgt ervoor dat je op een veilige en leuke manier je eerste meters maakt.

Huur van al het materiaal is inbegrepen

Voor de First Try guiding kost (zomer 2021) €84,- per persoon. Er geldt een minimum leeftijd van 10 jaar (minimum lengte 120cm) en natuurlijk moet je kunnen fietsen. De huur van de fiets en een full-body protection uitrusting zijn inclusief. Bekijk voor alle actuele informatie de website van het Bikepark Brandnertal.

Na de First Try guiding zelfstandig naar beneden

In principe ben je na de First Try guiding in staat om veilig en zelfstandig de blauwe trails te rijden. Als je wilt kun je de uitrusting ook nog wat langer huren als de First Try guiding is afgelopen. In Bürserberg heb je één mooie blauwe trail en als je wil kan je ook vanuit Bürserberg helemaal naar Brand afdalen op een mooie en lange blauwe trail. En als het goed voelt: probeer ook eens een rode trail!

Gravity Training: voor de meer gevorderde mountainbiker

Heb je het downhill mountainbiken al enigszins onder de knie, maar wil je toch graag wat bijleren? De Gravity Training is na de First Try guiding de eerstvolgende stap qua niveau.

Alles wat je wil weten over het Bikepark Brandnertal op een rij

Zoals je kunt zien in de video en de manier waarop we er over schrijven: wij zijn verkocht! Het downhill mountainbiken is ook voor ons een nieuwe sport. Maar nu we er mee in aanraking zijn gekomen willen we meer. En we kunnen ons zo voorstellen dat jij het ook wel eens wil proberen. Daarom zetten we alles wat je wil weten over het Bikepark Brandnertal voor je op een rij.

Waar ligt het Bikepark Brandnertal?

Zoals de naam doet vermoeden: in het Brandnertal! Het Brandnertal is een schitterend bergdal in de provincie Vorarlberg en bestaat uit de dorpen Bürserberg en Brand. Het Bikepark strekt zich uit over de bergen rondom deze twee dorpen, maar het centrale punt van het Bikepark Brandnertal vind je op de Tschengla in Bürserberg. Om te mountainbiken in Vorarlberg ben je in het Brandnertal dus aan het goede adres.

Welke routes zijn er in het Bikepark Brandnertal?

In het Bikepark Brandnertal vind je Freeride- en Downhillafdalingen voor alle niveaus. Net als bij de wintersport zijn er blauwe, rode en zwarte afdalingen. In totaal vind je hier meer dan 30 kilometer aan trails. Check deze kaart voor een overzicht van alle routes.

Kan ik mountainbikes en uitrusting huren in het Bikepark Brandnertal?

Uiteraard! Het mountainbiken is geen goedkope sport. We kunnen ons voorstellen dat je al het materiaal niet zelf hebt. Daarom kun je alles wat je nodig hebt ook huren. Er zijn twee shops om je materiaal te huren: bij het dalstation van de Dorfbahn in Brand en bij het dalstation van de Einhornbahn II op de Tschengla in Bürserberg.

Kan ik ook online tickets kopen?

Zeker weten! Het kan op mooie dagen (zeker in de weekenden) wel eens druk worden in het Bikepark. Wil je vooraf al tickets online kopen? Koop hier je tickets online!

Conclusie: wil je mountainbiken in het Brandnertal? Het Bikepark Brandnertal is dé place to go. Ze zeggen hier niet voor niets, ‘this is your place to ride’.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.