fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Geheimtipp

Rodelbaan Schattenlagant en winterwandelen op de Tschengla in het Brandnertal

Dit is een samenwerking met de Alpenregion Bludenz / Brandnertal Tourismus 

Je hebt al bij ons op Oostenrijk TV kunnen zien hoe mooi en veelzijdig het skigebied Brandnertal is. In deze aflevering van Der Geheimtipp gaan we ‘Offpiste’ het Brandnertal in en ontdekken we een wel heel bijzondere rodelbaan en gaan we winterwandelen op het hoogplateau van de Tschengla.

Rodelen in het Brandnertal

Het Brandnertal heeft meerdere rodelbanen. Zo kan je zowel in het dorp Bürserberg (bij de Einhornbahn) als in het dorp Brand (bij de Dorfbahn) met de lift omhoog en via de rodelbaan weer naar beneden. Maar rodelen in het Brandnertal wordt pas echt bijzonder als je even de tijd neemt voor de rodelbaan bij de Schattenlagant Hütte. Deze rodelbaan vind je helemaal aan het einde van het dal. Je waant je hier een beetje aan het einde van de wereld: en die belevenis is echt de moeite waard!

Achter in het dorp Brand vind je deze Rodelbaan.

Een lekkere wandeling naar het einde van de wereld

Wie hier wil rodelen, die zal eerst toch een stuk moeten wandelen. Helemaal achter in het dorp Brand loop je weg. Het wandelpad is ca. 5,5 km lang en brengt je van ca. 1050 meter hoogte naar de Schattenlagant Hütte (1483 m). Let tijdens je wandeling omhoog wel op, want over dit pad komen ook de rodelaars weer naar beneden. Zoals we al zeiden loop je een beetje aan het einde van de wereld. Je bent omringd door hoge bergen, rotswanden, oude berghutjes en bossen. In de wintermaanden ervaar je hier nog echt de stilte van de winterse natuur. Bijzonder.

De rodelbaan en het wandelpad kronkelen deels prachtig door het bos
Een prachtig winterlandschap langs de rodelbaan

Opwarmen in een gezellige berghut

Na een stevige wandeling die ongeveer 1,5 – 2 uur duurt kom je aan bij de Schattenlagant Hütte. Een gezellige berghut waar je even lekker op kunt warmen! Veel mensen combineren dit met een goede lunch in de hut. Mocht je rond lunchtijd komen, dan is het goed om te reserveren, want tijdens de lunch is de hut vrijwel altijd volledig bezet. Doe je de Hüttenwirt van ons de groeten?

Je hoeft trouwens niet het hele wandelpad een slee mee omhoog te dragen. Als je wil is het namelijk ook mogelijk om voor een paar Euro een slee in de hut te huren. Die laat je dan onderaan de rodelbaan gewoon weer staan. #handig!

Schattenlagant Hütte

Rodelbaan Schattenlagant Hütte

De rodelbaan is onder locals zeer geliefd. Hij is ontzettend sneeuwzeker, maar maakt vooral echt tempo. Tja, en dan komen wij natuurlijk precies op het moment dat er in de nacht 30 cm sneeuw is gevallen en de pistenbully nog moest prepareren. Pepijn had dus vooral een gemoedelijk tempo, maar kwam halverwege wel de pistenbully even tegen. Wel hebben we echt genoten van de spectaculaire bergomgeving waarin de rodelbaan ligt. Echt mooi!

Kortom; wil je rodelen in het Brandnertal, dan is dit wat ons betreft een echte Geheimtipp!

Rodelen in een prachtig landschap. Wel een beetje het einde van de wereld toch?

Winterwandelen op de Tschengla

Waar Pepijn ‘Offpiste’ de rodelbaan van de Schattelagant heeft ontdekt, ga ik op pad met wandelgids Max voor een mooie sneeuwschoenwandeling op de Tschengla. (Ken je Max nog? in de zomer van 2018 deed ik met hem al een zonsopgang wandeling in het Brandnertal!) De Tschengla is een zonnig hoogplateau op ca. 1200 meter hoogte boven het dorp Bürserberg. Ook hier ben je even helemaal weg van het skigebied en kan je helemaal tot rust komen.

Winterwandelen op de Tschengla

Terug in de tijd…

Op de Tschengla neemt Max me mee naar een bijzonder plek. Hier vind je namelijk een interessante rotsformatie die uit de Keltische tijd stamt. Het verhaal gaat dat dit een echte ‘Kraftplatz’ is waar je sterke energieën kunt meten/voelen. De rotsformatie heeft bovendien ook met de stand van de zon te maken. Best wel een bijzonder plekje dus…

De Tschengla is een prachtige omgeving voor een mooie winter- of sneeuwschoenwandeling

Verder is het hier op de Tschengla vooral heel mooi. Max heeft allerlei sneeuwschoentochten uitgezet, waardoor je ook zelf hier prachtig door het winterwondeland kunt wandelen. Wat mij betreft zeker een aanrader als je even een dagje niet de piste op wil gaan en gewoon wil genieten van al het moois dat de winter te bieden heeft.

Kies jij er ook wel eens voor om een dagje niet de piste om te gaan? We zijn benieuwd!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.