fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

En wij waren al op bezoek!

Oostenrijks mooiste plek in 2019: De Lünersee – Brandnertal

In het TV-programma ‘9 Plätze – 9 Schätze’ kiezen de Oostenrijkers ieder jaar de mooiste plek van het land. Alweer zes jaar op rij wordt deze wedstrijd tussen de negen Bundesländer (deelstaten) van Oostenrijk gehouden. Iedere deelstaat heeft regionaal eerst een eigen voorronde om te beslissen wat de mooiste plek van het Bundesland is.

 

In de Live TV-show wordt daarna bekend gemaakt wat volgens de Oostenrijkers de allermooiste plek van het land is. Dit jaar is de Lünersee aan het einde van het Brandnertal tot mooiste plek van 2019 gekozen.

De Lünersee – een natuurjuweel

Dit bergmeer ligt op 1970 meter hoogte aan het einde van het Brandnertal in de meest westelijke deelstaat van Oostenrijk; Vorarlberg. Dit kristalheldere bergmeer was ooit het grootste natuurlijke bergmeer van de Oostalpen. Tegenwoordig is het echter een van de grootste stuwmeren van Westoostenrijk en een echte toeristische trekpleister. En dat niet zonder reden, want het is er echt ongelofelijk mooi!

Wat doen rondom de Lünersee?

Al als kleine jongetjes liepen Pepijn en ik met onze ouders hier al rondom het meer. Tijdens onze vakanties in het Brandnertal was een bezoek aan de Lünersee eigenlijk een must. Naast de rondweg rondom het meer (ca. 1,5 – 2 uur) heb je hier nog meer mooie wandelmogelijkheden, zoals de klim naar de Totalphütte (2385 m), de klim naar de hoogste berg van de regio de Schesaplana (2965 m) of de oversteek naar het Montafon. Of je doet gewoon ‘niets’ en gaat met de Lünerseebahn omhoog om lekker op het terras van de Douglashütte te genieten van het uitzicht.

Lünersee in het Brandnertal

Ook wij bezochten de Lünersee met Oostenrijk TV al!

In de zomer van 2018 waren wij op bezoek in het Brandnertal. Ook toen bezochten wij de Lünersee en lag er nog behoorlijk wat sneeuw rondom het meer. Benieuwd hoe de Lünersee er dan uit ziet? Je ziet het in onderstaande video vanaf minuut 02.23.

Wat ons betreft zeker een terechte winnaar van ‘9 Plätze – 9 Schätze’!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.