fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Aanrader!

Afwisselend winterwandelen in het Bregenzerwald

Over drie weken (9 & 10 februari) is het weer zo ver: we gaan weer naar het Bregenzerwald! Deze regio hebben we afgelopen zomer voor het eerst ontdekt en nu gaan we ook in de winter een kijkje nemen. En wist je dat je prachtig kunt winterwandelen in het Bregenzerwald?

Afwisselend voor natuurliefhebbers

Wij hebben inmiddels in andere regio’s ervaren hoe heerlijk het is om de winter op een andere manier dan op de ski’s te beleven. Het Bregenzerwald biedt talrijke mogelijkheden voor wie dat ook wil. De winterwandelwegen hier brengen je door een schilderachtig landschap en langs prachtige uitzichtpunten. De paden worden geprepareerd en bevinden zich buiten lawinegevaarlijke zones, wel zo prettig! Je herkent het netwerk van ronde de 300 km paden aan de roze gekleurde wandelbordjes die in de sneeuw goed te zien zijn.

Wie in de winter gaat wandelen zal merken dat het wandelen in de sneeuw – ondanks dat de paden geprepareerd zijn – best zwaar is. De gemarkeerde routes zijn dan ook korter dan in de zomer. Het wandelen in de sneeuw is dan ook goed voor je conditie! Het is aan te raden dat je schoenen goed waterdicht zijn, het best loop je gewoon op je bergschoenen.

Zo mooi en rustgevend is winterwandlen in het Brengenzerwald! © Ludwig Berchtold-Bregenzerwald Tourismus

Tip voor een gezellige dag met vrienden: Kulinarisch winterwandelen

Hee, dat is leuk! Het ‘Kulinarisch wandelen’ ontdekten wij al in de zomer en dat kan je dus blijkbaar ook doen tijdens het winterwandelen in het Bregenzerwald. Stap voor stap ga je van voor- naar hoofd- naar nagerecht, iedere keer in een ander restaurant of andere hut. Dit wordt op drie verschillende locaties in het Bregenzerwald aangeboden. Onder andere ook op de plek waar wij afgelopen zomer al waren. Het kan niet anders, dan dat het daar ook in de winter schitterend is!

In dit gasthof waren wij van de zomer ook! ©-Adolf Bereuter Bregenzerwald Tourismus
Veel afwisselende landschappen hier! © Ludwig Berchtold-Bregenzerwald Tourismus

Overnachting tips voor winterwandelen in het Bregenzerwald

Het Bregenzerwald is dankzij de ligging in het westen van Oostenrijk relatief dicht bij Nederland en België gelegen. Je bent er bijvoorbeeld vanuit Utrecht al binnen 8 uur en daarmee ook goed geschikt voor bijvoorbeeld een lang weekend of midweek. Op de website van het Bregenzerwald Toerisme bieden ze goede overnachtingsmogelijkheden aan in het ‘Winterwandelpakket’.

Veel winterwandelplezier gewenst!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.