fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Aflevering 4

Geheimtipp: BUS Stop! in Krumbach Bregenzerwald

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Tijdens mijn verblijf in het Bregenzerwald stond op mijn programma ‘BUS: stop in Krumbach!’. Ik dacht: wat!? Krumbach googlend zag ik dat dit dorp meer in de heuvels ligt dan in de bergen. Maar ook dat is natuurlijk Oostenrijk en in het bijzonder ook het Bregenzerwald. Maar die bus dan, wat moet ik hier gaan zien?

Project om openbaar vervoer te promoten in Krumbach

Krumbach is helemaal geen toeristische plek. Dit dorp met slechts 1000 inwoners heeft maar één gasthof waar ook bedden om te overnachten zijn. En wat blijkt? Per toeval is dit ‘BUS: stop!’ project een toeristische activiteit geworden, want eigenlijk was dat helemaal niet het doel. Het Bregenzerwald is trots op de moderne architectuur en de burgemeester van het dorp Krumbach wilde om het openbaar vervoer te promoten wat leuks doen. Zo schreef hij een project uit waarbij architecten uit 7 landen een bushalte mochten ontwerpen. En dat werden uiteindelijk 7 heel bijzondere en totaal verschillende bushaltes

Architecten van over de hele wereld

Het project was financieel voor de architecten eigenlijk helemaal niet aantrekkelijk. De winnende ontwerpen hebben een vakantie naar het Bregenzerwald gewonnen. Meer niet, maar leuk wel! Toch hebben architecten van over de hele wereld deelgenomen. Uiteindelijk zijn de 7 bushaltes ontworpen door architecten uit Japan, België, Spanje, Chili, Rusland, Noorwegen en China. Achter iedere bushaltes zit een ander idee. Van uitzichtplatform tot tribune, van fotocamera tot jachthut en strak modern design. Eén ding was echt belangrijk; de buschauffeur en passagier moeten elkaar altijd kunnen zien.

Ik stel ze even aan je voor en testte ze allemaal even uit…

Bushalte Bränden (Japan)

Bushalte Unterkrumbach Süd (België)

Bushalte Unterkrumbach Nord (Spanje)

Bushalte Zwing (Chili)

Bushalte Oberkrumbach (Rusland)

Bushalte Kressbad (Noorwegen)

Bushalte Glatzegg (China)

Zoals je ziet; heel verschillende ontwerpen. Lokale handwerkers hebben meegeholpen in de bouw en dat is weer goed terug te zien in de gekozen materialen. BUS Stop! Krumbach; een interessant project en voor mij een echte Geheimtipp voor je vakantie in Vorarlberg!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.