fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Culinaire wandeling in Bezau in het Bregenzerwald

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

De trip door Vorarlberg wordt vervolgd in een andere heel geliefde vakantieregio; het Bregenzerwald. Ook hier ga ik twee dagen op pad en is een afwisselend programma voor mij bedacht. Allereerst ga ik culinair wandelen in Bregenzerwald. Het klinkt in ieder geval goed, we hebben mooi weer, dus ik heb er zin in!

Culinair wandelen in Bregenzerwald, wat is dat?

In het Bregenzerwald hebben ze voor ‘echte genieters’ een leuk concept bedacht. Op meerdere plaatsen in deze regio zijn culinaire wandeltochten uitgezet. Dit zijn wandeltochten van ongeveer 4,5 uur, waar je op verschillende locaties eerst ontbijt, later luncht en als afsluiting nog een dessert kunt verwachten. Je begint dus met een volle maag aan de wandeltocht en dat is nodig, want het grootste gedeelte van de wandeling ligt altijd tussen het ontbijt en de lunch in.

Culinair wandelen in Bregenzerwald is te boeken via het toerismebureau. Je krijgt dan per deelnemer een envelop mee met de vouchers voor de verschillende maaltijden onderweg. Ook Bergbahntickets en een wandelkaart van het gebied zijn in de prijs inbegrepen. Op die manier heb je een hele bijzondere, verrassende en lekkere dag.

Tijd voor een lekker Bergfrühstück

Ik ga culinair wandelen in Bregenzerwald en begin in het dorp Bezau. Vanuit Bezau brengt een moderne gondelbaan je naar het recent vernieuwde Panoramarestaurant Baumgarten. Dit is een echte uitzichtberg, want kan hier werkelijk waar alle kanten op kijken. Van de Bodensee, via de Zwitserse bergen, maar ook tot diep in Duitsland.

Aangezien ik vandaag een behoorlijke wandeltocht voor de boeg heb, heb ik de eerste lift genomen, zodat ik bij tijds aan de wandeling kan beginnen. Maar eerst is het tijd voor een goed ontbijt. Een echt Oostenrijks ‘Bergfrühstück’.  De semmeltjes, de worst en de kaas, wat fruit, een sapje, alles staat klaar. Er wordt zelfs een lekker eitje voor me gemaakt. Genieten zo bij dit weer!

De wandeling zelf

Culinair wandelen in Bregenzerwald is eigenlijk voor iedereen prima te doen. Natuurlijk moet je een redelijke basisconditie hebben, maar de wandelingen zijn wel zo uitgezocht dat de gemiddelde bergwandelaar dit prima zou moeten kunnen lopen. Mijn toch leidt over een prachtige bergkam met aan weerszijde geweldige uitzichten. Enerzijds over het dal richting de Bodensee, anderzijds richting de ruigere bergen van het Bregenzerwald. Van dit soort wandelingen over mooie wandelpaden kan ik echt genieten!

Vanuit Bezau loop ik in een lekker tempo richting Schönenbach, want daar hoop ik iets na het middaguur aan te komen voor de lunch. De eerste aanblik op Schönenbach laat mijn Oostenrijk-hart sneller kloppen; wat een plaatje! Een paar boerenhutjes bij elkaar en voor de rest helemaal niets, alleen maar natuur en stilte. Hier in Schönenbach is het Jagdgasthaus Egender gelegen en dat schijnt onder Einheimische geprezen te worden vanwege de uitstekende Käsespätzle. En dat ga ik natuurlijk even proberen! Ik hoef geloof ik niet uit te leggen dat deze Käsespätzle echt heel erg lekker was…

Met de bus terug naar Bezau voor het toetje

Het leuke van deze wandeling is dat, mits je vroeg begint, je eigenlijk met de lunch al klaar bent. Ik had dus alle tijd om op mijn gemak te genieten van Schönenbach en lekker uit te buiken van deze heerlijke Käsespätzle. Vanaf het Jagdhaus Egender is het nog maar een paar honderd meter lopen tot aan de bushalte, waar de bus stopt die je terug naar Bezau brengt. In Bezau wacht dan nog in Café Katrina een heerlijk toetje: TOP DAG!

Ben je in het Bregenzerwald, hou je van wandelen en goed eten? Maak dan zeker een keer een culinaire wandeling!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.