fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Koeienfoto's voor als je van koeien houdt

De koeien staan weer op de Alm!

Op onze Instagram Story stemde 82% voor meer koeienfoto’s. Nou Daar komen ze dan!

Door de vele, vele sneeuw van de afgelopen winter, maar ook de verse sneeuw in het voorjaar duurde het wat langer dan normaal voordat de koeien op de Alm konden. Onze nieuwe zomeropnames zijn in volle gang en we kunnen dan ook stellen dat de koeien inmiddels hun vertrouwende plek op de Alm weer hebben ingenomen. De afgelopen dagen hebben we gefilmd in Innsbruck en in de Tiroler Zugspitz Arena (Binnenkort komen die beelden online!) en zijn we op de almen vele koeien tegengekomen. Onze cameraman Wouter kon het dan ook niet laten weer een paar echte Oostenrijkse koeienfoto’s te schieten. Dus hou jij van koeien? Scroll dan zeker even verder naar beneden langs onze speciale koeienserie…

De koeienfoto’s uit Innsbruck

Tijdens ons bezoek bezochten we het Sonnenplateau Mieming even buiten de stad Innsbruck. Een prachtige locatie om van het uitzicht te genieten en een ontspannen rondje te wandelen. Er liepen ook een heleboel koeien en dus was het tijd voor de eerste koeienfoto’s van het nieuwe jaar!

Aai jij ook wel eens een koe op de Alpenweide?

De koeienfoto’s uit de Tiroler Zugspitz Arena

En jawel, ook hier klonk het geluid van de zingende koeienbellen op de almen. Vind jij dit geluid ook zo mooi? De koeienfoto’s hier hebben we gemaakt bij de Tuftlalm hoog boven Lermoos. Wat een fantastisch plek trouwens. Een gemoedelijke alm op 1496 meter hoogte met een geniaal uitzicht: de Zugspitze, de Wetterstein, de Sonnenspitze, de Grubigstein en ga zo maar door. De groene Alpenweides en machtige rotswanden vormen natuurlijk een ideaal decor voor een paar mooie koeienfoto’

Een koe is mooi, maar het is geen huisdier

Hoe mooi ze er ook uit zien zo in de groene alpenweide. Een koe is geen huisdier. Daarom waarschuwen boeren en ook de Alpenverenigingen steeds vaker om voorzichtig te zijn bij koeien in de weide. Zeker als je met een hond onderweg bent. Bekijk ook maar eens deze video van de Duitse Alpenvereniging: ‘Ein Alm ist kein Streichelzoo’, ofwel een Alm is geen kinderboerderij.

Nou, dat waren de koeienfoto’s dan alweer. Heb jij nou ook mooie koeienfoto’s? Deel je ze met ons? Bijvoorbeeld onder ons Facebookbericht.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.