fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Geheimtipp

Knettersnelle afdaling in de Mountain Carts op de Muttereralm bij Innsbruck

Daar gaan we dan! We zijn weer even langs geweest in Innsbruck en daar hebben we de Mountain Carts op de Muttereralm bij Innsbruck even getest. En man, dat is vet! Hou je van snelheid, actie en plezier? Dan is het goed nu even verder te lezen en te kijken :).

En voor we het vergeten… we hebben nu een toffe win-actie lopen waarbij je 2 x 2 tickets inclusief bergrit met de gondel kunt winnen! Zie hierrr.

Zoals jullie misschien al wel is opgevallen bezoeken wij ook graag Innsbruck en omgeving. Het leuke van Innsbruck vinden wij dat je een verblijf in de stad heel gemakkelijk kunt combineren met activiteit en ontspanning in de bergen. Dat doen we dus zo nu en dan en dit keer hadden we zin om echt eens even iets heel anders te doen. We kregen de tip van de Mountain Carts op de Muttereralm en dus gingen we op pad.

De Muttereralm boven Innsbruck

Misschien ken je deze berg al, maar zo niet dan moet je vooral onthouden dat dit een berg is waar heel veel activiteiten worden aangeboden. In de winter is dit een van de skigebieden rondom de stad, maar in de zomer is dit een ware ‘Erlebnisberg’. Natuurlijk kun je hier ook prachtig wandelen met fantastisch uitzicht over de stad, maar deze berg is vooral bekend vanwege de actie de geboden wordt. En één van die activiteiten is dus de Mountain Carts op de Muttereralm bij Innsbruck.

De Mountain Carts op de Muttereralm bij Innsbruck, wat is dat precies?

De naam zegt het eigenlijk al een beetje: het zijn kartwagentjes voor in de bergen. Een laagzittende driewieler met brede banden en een verhoogd stuur. De wagentjes zijn zo gebouwd dat ze super stabiel op de weg liggen en dat je er fantastisch mee door de bochten kunt driften. De remmen blokkeren namelijk direct de banden. Voordeel van de goede remmen is ook dat als je het allemaal wat minder snel wilt hebben, je ook eenvoudig de controle over de Mountain Cart kunt behouden.

Wij halen ons ticket bij het dalstation van de lift en gaan dan omhoog tot ongeveer 1600 meter hoogte. Meteen bij het bergstation staan dan de Mountain Carts al klaar. Even een goede helm op en dan mogen we gaan. De eerste bochten zijn voor mij nog even wennen, maar al snel krijg ik door hoe de wagen reageert en dan is het echt puur genieten. Vol gas naar beneden, driften door de bochten, ik voel me net een deelnemer in het spelletje Mario Cart. Alleen de bananen op de weg ontbreken… 😉

De route van de Mountain Carts op de Muttereralm bij Innsbruck is ongeveer 5 kilometer lang. Het is een speciaal aangelegd pad, want je wilt op deze hoge snelheid natuurlijk niet ineens wandelaars of fietsers op het pad tegen komen. Slingerend over de pistes en door de bomen wordt je zo weer terug naar het dalstation geleidt. Beneden aangekomen zit je vol adrenaline en ga je het liefst meteen weer omhoog… Waar wacht je nog op!? Meer weten over Innsbruck en omgeving? Bekijk onze bestemmingspagina!

En wil jij ook van de berg af scheuren met de Mountain Carts? Race dan snel naar deze pagina want we hebben een toffe win-actie!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.