fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Hoofdstad van de Alpen

Zomervakantie in Innsbruck

Ok, laat ik eerlijk zijn. Ook ik kende Innsbruck toch eigenlijk vooral als aankomststad. Met het vliegtuig vanuit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Innsbruck en daarna door naar je eindbestemming. Echt lang blijven plakken is tot nu toe (nog) niet gelukt. Kopje koffie in de stad omdat ik toch nog op de trein moest wachten, maar daar is het tot nu toe wel bij gebleven. Toch kriebelde het: interessante stad zo midden tussen de Oostenrijkse bergen. Als je in het stadscentrum om je heen kijkt zie je de kabelbanen en pistes gewoon liggen. Tijd dus om deze stad beter te leren kennen, dus ook voor een zomervakantie in Innsbruck . Niet alleen als doorreisbestemming, maar als vakantiebestemming op zich. Oostenrijk TV neemt je deze zomer mee naar stad én berg: welkom in Innsbruck!

Innsbruck is stad én berg

Misschien kunnen we Innsbruck wel een beetje zien als het Barcelona van de Alpen. Geen stad en strand, maar wel stad en berg! Hoofdstad van de Alpen. Een unieke combinatie. In de 800 jaar oude binnenstad van Innsbruck is genoeg te ontdekken. De vele bezienswaardigheden vertellen over de bewogen geschiedenis van de stad. Het leuke en bijzondere aan Innsbruck is dat je dit op dezelfde dag nog kunt combineren met hele andere activiteiten. Zo maak je in de ochtend bijvoorbeeld een mooie stadswandeling langs de vele bezienswaardigheden en neem je een kijkje bij het Gouden Dak, pak je in de middag de kabelbaan omhoog naar de Nordkette voor een lunch met panoramisch uitzicht en zo sta je later op de middag nog even in de Alpenzoo Innsbruck. Het kan allemaal in Innsbruck.

Actieve zomervakantie in Innsbruck

Ook voor een actieve zomervakantie zit je in Innsbruck goed. Vanuit de stad zit je al zo in de bergen of ga je in no-time met de mountainbike de bergen in. Maar vergeet niet de vele vakantiedorpen in de directe omgeving. Allemaal met hun eigen karakter, maar toch zo dicht bij de bruisende stad. Meer informatie over de vakantiedorpen rondom Innsbruck vind je hier.

Veel voordelen met de Welcome Card Innsbruck

Gratis openbaar vervoer, zwemmen bij de Natterer See en spectaculaire bergwandelingen met gids. Als je op vakantie bent in Innsbruck en zijn regio’s maakt het niet uit hoe lang je blijft: vanaf een verblijf van één nacht krijg je de Welcome Card. Deze is gratis en geeft recht op talrijke kortingen en activiteiten en ontvang je van de gastheer/-vrouw van je accommodatie. Ontdek alle voordelen van de Welcome Card Innsbruck.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.