fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Aflevering 6

De groeten uit… Kleinwalsertal! | E-bike Panoramatocht

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Tijdens mijn verblijf in het Kleinwalsertal heb ik veel mooie dingen gezien en gedaan. Mijn eerste activiteit was E-biken in Kleinwalsertal met een ware panoramatocht door het dal. Ik had ‘s ochtends afgesproken met Noël bij de fietsverhuur. Noël is een Belg die het gehele jaar hier in het dal woont en onder andere E-bike en Mountainbike tochten begeleidt. Want dat is het leuke hier in het Kleinwalsertal: je kunt via het toerismebureau allerlei tochten boeken waarbij je begeleid wordt door een professional. En dat heb ik voor jullie getest.

E-Biken in Kleinwalsertal: een ervaring rijker!

Voor vandaag had ik nog nooit op een E-bike gezeten. Eerlijk gezegd dacht ik ‘dat dit iets voor oude lullen is’. Maar daar moet ik van terugkomen. Wat is dat touren op een E-bike ontzettend leuk. Vliegensvlug kom je op de mooiste plaatsen en zo kan je binnen een dag enorm veel doen. Van standje ‘Eco’, via ‘Tour’, ‘Sport’ tot standje ‘Turbo’ kies je zelf in hoeverre je elektrisch geholpen wilt worden. Je kan het dus net zo zwaar maken als je zelf wilt eigenlijk. Bergop met 30 km/h? Geen probleem.

Noël nam mij mee naar een paar mooie stukjes. We reden door de weilanden, langs de koeien, omhoog en omlaag. Heel afwisselend. Deze activiteit het niet voor niets ‘panoramatocht’, want wat heb je hier vaak geweldige uitzichten! We stopten nog even bij een kleine waterval alvorens we meer richting de Ifen afbogen om hier nog een rondje rond een meertje te rijden. E-biken in Kleinwalsertal is wat mij betreft een echte aanrader.

Het bezoek aan een lokale bio-boerderij in Kleinwalsertal

Het uiteindelijke doel was een bezoek aan een lokale Bio-boerderij. Hier kregen we uitleg van de boer over hoe hij zijn bedrijf runt. En wat denk je? Hij leeft van 15 melkkoeien! Daarnaast nog wat geiten en kippen, maar dat is het wel. Van de melk maken zij eigen producten en die verkopen zij weer. Zo weten zij uiteindelijk uit 1 liter melk ongeveer €1,00 omzet te halen. En dat is toch ruim het dubbele van de normale melkprijs. Doet ie goed deze boer!

Prachtig om te luisteren naar een man die vol overtuiging zijn verhaal doet over zijn manier van werken. Hij houdt van de kruiden in zijn weide, dit in tegenstelling tot onze Nederlandse boeren die deze blijkbaar liever kwijt schijnen te zijn. Ik kan je echt aanraden om hier ook eens een kijkje te nemen, want het geeft je een totaal andere kijk op hoe de productie op het land óók kan gaan.

Hmmmm lekker die eigen producten!

Uiteindelijk hebben we ook de op deze boerderij eigen gemaakte producten nog kunnen proeven. Ik drink zelf geen melk, maar mijn gids Noël was oprecht verrast door de andere smaak van de melk. ‘Zo veel lekkerder!’. De kaas en worst waren ook enorm lekker en daar waren we stiekem na de intensieve tour ook wel aan toe! Achteraf heb ik er spijt van dat ik uit het Kleinwalsertal ben vertrokken zonder nog even in hun winkeltje wat lekkers mee te nemen…

Wil jij ook E-biken in het Kleinwalsertal?

Dat kan! Natuurlijk kan je gewoon zelf op pad gaan, maar het is ook echt leuk om een tour via het lokale toerismebureau te boeken. Een gids weet vaak nóg leukere routes en brengt je op bijzondere plaatsen. En als je dan kan eindigen op een lokale bio-boerderij is dat helemaal leuk toch?

Benieuwd wat voor tochten worden aangeboden? Kijk dan even op de website van het Kleinwalsertal.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.