fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Wandelen in wandelparadijs Kleinwalsertal

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Het Kleinwalsertal is in de zomermaanden bij wandelaars enorm geliefd. En ik begrijp inmiddels waarom: wandelen in Kleinwalsertal is mooi en nog ontzettend puur! Het landschap is liefelijk glooiend, maar ook weer ruig. En dat is waar ik in ieder geval enorm van houd. Tel daar de vele gezellige hutten bij op, de goede bereikbaarheid van veel tochten en het afwisselende landschap en je begrijpt waarom ik genoten heb.

Hoog in de bergen of gemoedelijk in het dal

In deze aflevering van ‘De groeten uit…’ heb ik de proef op de som genomen en ben ik gaan wandelen in Kleinwalsertal. Twee heel verschillende wandelingen wel te verstaan. Allereerst ben ik de Walmendingerhorn op gegaan en heb hier een prachtige wandeling gemaakt om tot slot nog even echt naar het topje van de Walmendingerhorn te klimmen. Een prachtige uitzichtberg die je ook eenvoudig kunt bereiken door vanaf het bergstation nog ca. 15 minuten omhoog te lopen.

Ik had behoorlijk wat wolken, maar eigenlijk gaf dit alleen maar een heel bijzondere sfeer aan de dag. Altijd weer prachtig hoe die wolken zich tussen de bergen door en over de bergen heen bewegen. Zo lang het maar niet plenst van de regen is wandelen eigenlijk bij elk type weer geweldig. Vind je ook niet? Ik had geluk, want precies boven op de top kwam het zonnetje er even goed door heen :). Daarna ben ik snel afgedaald naar beneden, want ik had mij ingeschreven voor een bijzondere wandeltocht in en rondom het dal.

Wandelen in Kleinwalsertal: de Kleine Walser Naturwanderung

Zelden maak ik een wandeling met een wandelgids. En al helemaal niet laag in het dal. Maar tijdens mijn verblijf in Kleinwalsertal heb ik mij ingeschreven voor de Kleine Walser Naturwanderung. Deze wandeling kan je boeken in het toerismebureau. Deze wandeling wordt iedere dinsdagmiddag onder begeleiding van wandelgids Daniela aangeboden.

Met gids Daniela en nog twee andere gasten ging ik op pad en dat werd een hele leuke middag. Daniela is super enthousiast over de omgeving en weet heel veel te vertellen. Over planten, de bomen, de dieren, het is erg leuk om dat lokale enthousiasme te voelen. Zo pakte ze bijvoorbeeld drie verschillend aangebeten dennenappels van de grond en ze wist ons precies vertellen welke beesten hier aan gezeten hadden.

Eenvoudige wandeling voor een leuke middag

De  Kleine Walser Naturwanderung is een rondwandeling die je tot net boven het dorpje Mittelberg brengt. Je start in het dorp, loopt gemoedelijk wat omhoog (ca. 200 hoogtemeters, prima te doen dus). Aan het begin loop je redelijk beschut in een prachtig bos, waarna het na de pauze bij de Max Hütte allemaal wat opener wordt en je een fantastisch uitzicht op de bergen hebt. Daniela heeft tijdens de wandeling allemaal leuke verrassingen in petto. Van zelf gemaakte thee, tot verschillende schedels van dieren. Zo werd het een afwisselende middag! Zelf had ik niet eerder een begeleide wandeltocht gemaakt (‘want die heb je in het dal toch niet nodig…’), maar eigenlijk is het hartstikke leuk om dat júist wel een keer te doen. Aanrader dus!

Onze eerste aflevering uit het Kleinwalsertal al gezien?
De groeten uit… Kleinwalsertal! (deel 1) | Panorama E-Bike Tour


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.