fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit...!

Türen am Grünen Ring in Lech Zürs am Arlberg

Welkom! Dit is Lech Zürs am Arlberg in de zomer. Meer ruimte. Meer tijd. Waarschijnlijk ken je deze regio wel van de wintersport, maar weet je ook hoe mooi het hier zomers is? Wij zijn op bezoek geweest en maakten een paar er een paar mooie afleveringen. In deze ‘de groeten uit… Lech Zürs am Arlberg’ ben loop ik een stuk van de Grünen Ring wandeling. Onderweg kom je wel iets heel bijzonders tegen…!

Lech Zürs am Arlberg in de zomer

Lech Zürs am Arlberg: wij zijn er al wel eens geweest. In de winter dan. Vrijwel heel Nederland kent deze regio als wintersportgebied omdat de Koninklijke familie hier elk jaar naar toe gaat. In de zomer was deze regio voor ons nog geheel onbekend. Des te leuker om deze regio nu dus ook in de zomer te ontdekken. We hadden heerlijk (wandel)weer en hebben super lekker gegeten en geslapen in Hotel Auenhof in Lech. Het toerismebureau gebruikt de slogan ‘Meer ruimte. Meer tijd’, en ik moet zeggen: dit was voor mij precies zoals Lech voelde. Zeker in de zomer.

De eerste deur die we tegenkomen bovenop de Rüfikopf

De Grünen Ring en de Weisse Ring, ken jij ze al?

Der Weisse Ring ken je misschien wel: de legendarische skironde waarbij je een rondje Lech, Zürs, Zug en Oberlech kan skiën. Een sportieve uitdaging met schitterende uitzichten en afdalingen. Een echte aanrader in de winter. Maar ken wist je al dat deze Weisse Ring in de zomer wordt omgedoopt tot de Grünen Ring?

In de zomer is de Grünen Ring een etappewandeling van drie dagen. Schitterende vergezichten, bergmeren, de verschillende dorpen. Als je de Grünen Ring loopt krijg je het allemaal mee. Het leuke van deze tocht is dat het meer dan een wandeling is. Wat langs de route vind je talrijke creaties en verhalen.

De deur bij de Monzabonsee in Lech.

Türen am Grünen Ring: vernieuwende perspectieven

Eén van die creaties is het kunstproject Türen am Grünen Ring. Heel simpel gezegd: een unieke verzameling van deuren op de bergen rondom Lech Zürs am Arlberg. Maar wel hele bijzondere deuren. De deuren zijn door 9 verschillende kunstenaars uit 5 verschillende landen ontworpen. De wisselwerking tussen de bergwereld en kunst schetst hele gave perspectieven. Elke deur vertelt zijn eigen verhaal dat je aan het denken zet.

Wij liepen langs 4 van de 9 deuren en dat zorgde voor bijzondere plaatjes! We begonnen de dag bij de Rüfikopfbahn in Lech. Bovenop de Rufikopf vonden we de eerste deur en vanaf hier liepen we naar de schitterende Monzabonsee waar we onderweg een tweede deur tegenkwamen.

Rode jas, rode bank. Lekkere match!

Käsespätzle op de Kriegeralpe in Lech

Nadat we de twee deuren bij de Rüfikopf hadden bezocht gingen we terug naar het dal om vervolgens aan de andere kant van het dal weer omhoog te gaan richting de Kriegeralpe. Hier was het tijd voor een lekkere lunch. Ik verheugde mij al de hele tijd op Käsespätzle dus wist meteen wat ik bestelde. En ik moet eerlijk zijn, hij was erg lekker!

Käsespätzle op de Kriegeralpe in Lech

Brievenbus boven op de berg!

Vanaf de Kriegeralpe liepen we nog een klein stukje omhoog naar de derde deur van de dag. Ook deze staat weer op een toffe locatie. En misschien nog wel leuker: hier vind je ook een brievenbus boven op de berg. Er liggen postkaarten en een pen dus je kan direct een kaartje sturen en zonder postzegel verzenden. Wanneer de kaart aan komt is niet bekend, want de brievenbus wordt 1x per jaar geleegd. Geduld dus.

Op de weg naar beneden liepen we nog langs de vierde deur, die vind je in het bos vlak bij Oberlech. Al met al is het zeker de moeite waard om de Türe am Grünen Ring te bekijken als je in Lech Zürs am Arlberg bent! Meer informatie over de deuren lees je hier.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.