fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Geheimtipp

Formarinsee in Lech Zürs am Arlberg, niet voor niets ‘mooiste plek van Oostenrijk’

De mooiste plek van Oostenrijk. ‘Hoe word je dat?’, vroeg ik me af toen ik onderweg was naar de Formarinsee in Lech Zürs am Arlberg. Eigenlijk is er maar één manier om daar achter te komen: zelf een kijkje nemen. En dat hebben we gedaan!

Formarinsee: mooiste plek van Oostenrijk

In 2015 werd de Formarinsee uitgeroepen tot de mooiste plek van Oostenrijk. Komt dit verhaal je nou bekend voor? Dat kan, want afgelopen zomer waren wij ook al bij de Seebensee, die plek werd uitgeroepen tot de mooiste plek van Tirol in 2017. Hoe zit dit ook alweer? Elk jaar kunnen Oostenrijkers per provincie stemmen op hun mooiste plek van de provincie. Vervolgens strijden alle mooiste plekken van de provincies voor de mooiste plek van Oostenrijk. En zo geschiedde: de Formarinsee is een echte parel!

De weg er naartoe is al een beleving

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis erheen is een veel gehoord cliché. Maar in het geval van de Formarinsee klopt ‘ie ook echt. Vanaf het centrum van Lech brengt een panoramabus je in 30 minuten bij de Formarinsee. Door het smalle Lechtal rijdt de bus langzaam omhoog en kan je de indrukwekkende bergwereld goed in je opnemen door het panoramadak van de bus.

Kristalhelder water & spectaculair uitzicht op de Rote Wand

Eenmaal met de bus aangekomen moet je nog een klein stukje lopen totdat je bij het meer aankomt. Geen paniek: het is echt een klein stukje, dus zelfs opa & oma kunnen mee. Uiteindelijk kom je dan net een laatste heuveltje over en daar is ‘ie dan: de kristalheldere Formarinsee.

Spiegelglad water hadden wij want het was vrijwel windstil. De Formarinsee ligt er schitterend bij, zo omgeven door hoge bergtoppen. Het meest spectaculaire uitzicht is denk ik wel de blik richting de Rote Wand: een grote rotsformatie die rood is door het hoge ijzergehalte in de rotsen.

De Formarinsee!

Rondje Formarinsee & Freiburger Hütte

Je kan alle kanten op wandelen bij de Formarinsee maar wij houden het op een dagtocht en maken een rondje om het meer. We starten met de steilere route richting de Freiburger Hütte waar we na zo’n 30 minuten al aankomen en heerlijk eten. Na de lunch lopen we de vlakke route aan de andere kant van het meer terug naar beneden. De terugweg duurt ongeveer 45 minuten. Al met duurt een rondje om de Formarinsee dus 1 à 2 uur, afhankelijk van je tempo. Uiteindelijk komen we weer bij de panoramabus uit die ons rustig terug naar het dorp brengt.

Gelukkig is er elk jaar een verkiezing voor ‘de mooiste plek van Oostenrijk’, want het lijkt mij niet mogelijk om slechts één plek als mooiste plek aan te wijzen. Maar één ding is zeker: de Formarinsee behoort zeker thuis in het rijtje van mooiste plekken in Oostenrijk! Benieuwd wat voor toffe dingen je nog meer kan doen in  Lech Zürs am Arlberg? Bekijk hier onze andere afleveringen!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.