fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Geheimtipp

Hydrospeed in Lech Zürs: head-first met een bodyboard de rivier af

Hydrospeed. Ken je dat? Ik had er nog nooit van gehoord maar heb het uitgeprobeerd in Lech Zürs am Arlberg in Oostenrijk. Volgens onze gids is dit de enige plek in Oostenrijk waar je dit kan doen, dus wat mij betreft een echte Geheimtipp!

Hydrospeed: wat is het?

Maar wat is dat nou dat hydrospeed? Deze sport is over komen waaien uit Frankrijk en het principe is simpel: met een soort XXL bodyboard, head-first de rivier naar beneden. Van te voren doe je een wetsuit aan, helm op en krijg je stevige schoenen en een vlot. Je kan met je handen in het vlot waardoor je jezelf goed vast kan houden en kan sturen. Vervolgens ga je drijvend de rivier naar beneden. Spectaculair!

Head-first in de rivier!

Dobberen door de Lech in het Lechtal

Het dorp Lech heeft zijn naam te danken aan de rivier die er doorheen stroomt: de Lech. We starten midden in het dorp en lopen rustig de rivier in met ons vlot. Het eerste stuk door het dorp is nog lekker rustig en je dobbert langzaam het dorp uit. Omdat het water in de rivier redelijk laag staat blijf je soms haken achter grote stenen. Het is maar goed dat je een wetsuit aan hebt en stevige schoenen, want je krijgt heel wat klappen van de grote stenen! Maar door het rustige dobberen is heb je alle tijd om de dorp eens vanuit een heel ander perspectief te zien.

Door een diepe kloof naar beneden, tof!

Gas er op: door een spectaculaire kloof

Een stuk verderop als we eenmaal buiten het dorp zijn wordt de rivier wat steiler. Hier pakken we een aantal serieuze stroomversnellingen mee met behoorlijk wat hoogteverschil. De Lech stroomt hier door een diep dal. Dit geeft wel een heel gaaf gevoel, wetende dat hier niet zo veel mensen zullen komen omdat het verder niet te bereiken is door de steile wanden naast de rivier. Wouter stond een stukje verderop en heeft de drone in de kloof kunnen vliegen dus dit leverde nog wat spectaculaire beelden op! Onze gids loodst ons keurig door de steile kloof heen en we komen gelukkig allemaal aan het einde van onze tocht. In een bocht waar de rivier wat rustiger is stappen we uit het water en lopen we nog een klein stukje de berg op. We eindigen met een lekker biertje bij Gasthaus Bodenalpe.

Op zoek naar een bijzondere activiteit in Lech? Dan is dit zeker de moeite waard! Aangezien je hydrospeed nog bijna nergens kan doen, heb je in ieder geval een goed verhaal om mee thuis te komen. Benieuwd wat voor toffe dingen je nog meer kan doen in  Lech Zürs am Arlberg? Bekijk hier onze andere afleveringen!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.