fbpx
Logo
Menu sluiten
Wouter Oudemans
Wouter Oudemans

Der Geheimtipp

Spectaculaire ballonvaart boven Zell am See – Kaprun tijdens Balloonalps

Dit is wel heel erg gaaf: het Balloonalps event in Zell am See – Kaprun. Dit jaarlijks terugkerend evenement staat helemaal in het teken van de hete luchtballon en guess what, Wouter ging mee de lucht in!

Balloonalps Zell am See – Kaprun

Elke winter zorgt het weer voor mooie plaatjes: de vele luchtballonen tijdens Balloonalps Zell am See – Kaprun. Kleurrijke ballonnen zie je de hele week hoog in de lucht hangen boven de Schmittenhöhe en het meer van Zell am See. Ook ‘s avonds zorgen de luchtballonnen voor twee spectaculaire shows (eentje in Kaprun en eentje in Zell am See) tijdens de ‘Night of the Balloons’. Ik mocht deze keer meevliegen tijdens het dagprogramma en ging met een groep andere fotografen de lucht in.

Balloonalps Zell am See - Kaprun

Start vanaf vliegveld Zell am See

De dag begint op het vliegveldje van Zell am See. Het is ijskoud maar dat mag de pret niet drukken. We gaan met meerdere ballonnen tegelijk de lucht in dus alleen dat al geeft kleurrijke plaatjes in het witte winterlandschap.

Nog nooit eerder zat ik in een luchtballon

Ik woon al een tijdje in Oostenrijk en zag de schitterende plaatjes van de luchtballonnen boven Zell am See – Kaprun elk jaar wel voorbij komen, maar nog nooit was ik er bij. Tot nu dus. We mochten mee in de luchtballon om van het schitterende uitzicht te genieten! En dat is best even spannend als je nog nooit in zo’n mandje hebt gebungeld.

Vliegen op 3.500 meter hoogte

Het hoogste punt van het skigebied Schmittenhöhe ligt op zo’n 2.000 meter hoogte, op de Kitzsteinhorn kom je met de lift op zo’n 3.000 meter hoogte, maar met deze ballon gingen we nog mooi een stukje hoger, tot maar liefst 3.500 meter hoogte! Eén ding is zeker, dit is niets voor je als je hoogtevrees hebt.

Zelf meevliegen? Dat kan!

Ik moet eerlijk bekennen, ik wist niet dat je ook als vakantieganger gewoon mee kan vliegen. Dus heb je geen hoogtevrees en lijkt het je tof om zo’n onvergetelijke tocht te maken in een luchtballon boven Zell am See – Kaprun? Dat kan, je kan je plekje gewoon reserveren via de website van Zell am See – Kaprun. Je zult helaas nog wel een jaartje moeten wachten!

Ohja: ik stond voor het eerst voor de camera!

Voor de oplettende kijkers: normaal zien jullie Valentijn of Pepijn voor de camera en verstop ik mezelf altijd achter de camera, maar dit keer ben ik zelf maar gewoon voor de camera gaan staan! Wat denken jullie: voor herhaling vatbaar, of moet ik vooral lekker achter die camera blijven? 😉


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.