fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Berg ruft!

Verleng je skidag! Avondskiën in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Na een dag op de piste nog steeds niet genoeg? Heb jij even geluk want met het avondskiën in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kan je verschillende avonden in de week tot 21.30 uur nog even lekker doorgaan. Avondskiën kan op de avondpiste A9 U-Bahn in Hinterglemm én bij de Schanteilift in Leogang. In deze aflevering hebben wij de avondpiste in Hinterglemm voor je gefilmd én getest!

Zonsondergang op de Westgipfel hoog boven Saalbach en Hinterglemm

Heb je de hele dag op de piste gestaan en ben je van plan te gaan avondskiën in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, dan is het onze tip om je normale skidag op de Westgipfel te eindigen. Op het hoogste punt van het skigebied kun je daar namelijk genieten van een geweldige zonsondergang. Het panorama van op de hoogste bergen van Oostenrijk is adembenemend mooi!

Met een glimlach op je gezicht pak je daarna in het avondrood de rode piste 8 terug naar Hinterglemm waar je je skidag gewoon nog voort kunt zetten tot 21.30 uur.

Zonsondergang op de Westgipfel

Avondskiën in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Avondskiën in het skigebied van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is meerdere avonden per week mogelijk. Op de verlichte piste A9 U-Bahn in Hinterglemm kun je op maandag-, woensdag-, en vrijdagavond terecht. De avondpiste in Hinterglemm vind je echt middenin het centrum. De piste heeft een lengte van ruim een kilometer en overbrugt een hoogteverschil van dik 300 meter. Voor een avondpiste een behoorlijke piste. Onze ervaring is dat je lekker door kunt skiën op de piste. Zodra de zon onder is wordt het ook snel kouder en zul je merken dat de sneeuwcondities misschien ineens heel anders zijn dan overdag. Al met al een interessante ervaring!

Mocht je nu niet in Saalbach of Hinterglemm verblijven, maar bijvoorbeeld in de dorpen Leogang of Fieberbrunn, dan kan je ook aan die kant van het skigebied een avondje skiën. In Leogang is namelijk ook 3x per week een nachtpiste geopend. Bij de Schanteilift op maandag-, donderdag-, en zaterdagavond terecht. Beide pistes zijn op de geopende dagen tot 21.30 geopend.

Funslope, Funpark & speedtest

Om het avondskiën in Hinterglemm nóg aantrekkelijker te maken is er ook gezorgd voor een verlichte Funslope, Funpark & speedtest. Zo kom je met je vrienden of familie de avond hier zeker door. En vergeet natuurlijk ook af en toe niet ook even omhoog te kijken naar de geweldige sterrenhemel of het prachtige verlichte Hinterglemm.

Meer mooie beelden uit Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Zoals je wellicht weet zijn we ontzettend ven van het skigebied van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Daarom hebben we hier al vele afleveringen gemaakt. Heb je ze nog niet allemaal gezien? Of wil je weten hoe dit gebied er in de zomer uit ziet? Bekijk dan onze bestemmingspagina.

Meer leuke series en video’s over Oostenrijk? Check ze hier!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.