fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit...!

SUP-Yoga op de Zeller See & de Zell am See – Kaprun Sommerkarte

De zon schijnt, het is hartje zomer en de temperaturen tikken de 30 graden aan. Wat ga je dan doen tijdens je vakantie in Zell am See – Kaprun? Gelukkig vier je hier vakantie tussen de bergen, de gletsjer én het meer van Zell am See. Kortom, genoeg opties om de verkoeling op te zoeken. In deze aflevering ontdekken we SUP-Yoga op het meer van Zell am See!

Verken de Zeller See op het SUP Board!

We beginnen de dag vroeg op de Zeller See en huren ons SUP board bij SUP Center Zell am See. Natuurlijk kun je de rondvaarboot of een elektroboot nemen om het meer te verkennen, maar je kunt ook net als wij een SUP huren. Lekker sportief, en heerlijk verkoelend.

Rondom het meer van Zell am See vind je verschillende plekken waar je SUP Boards kunt huren. Mocht een SUP nou niets voor jou zijn, dan kun je op die plekken ook vaak een roeiboot of waterfiets huren. Omdat filmen voor onze cameraman Wouter wat uitdagend is, biedt de waterfiets vandaag uitkomst voor hem!

SUP Yoga op de Zeller See, wat is dat?!

De echte liefhebbers van yoga hebben het wellicht al eens gezien: yoga op een Stand Up Paddle (SUP) Board. Hoewel ik in Nederland graag yoga doe, is yoga op een SUP board voor mij helemaal nieuw. Zeker leuk dus om eens te proberen in deze prachtige omgeving.

Tijdens SUP Yoga doet je board dienst als een drijvende yogamat en doe je lichte balans- en ontspanningsoefeningen. Aan de ene kant brengen de mooie omgeving en het rustige water een extra vorm van kalmte en rust met zich mee. Aan de andere kant is deze vorm van yoga juist extra uitdagend, omdat extra balans gevraagd is als je niet in het water wil eindigen.

Deze zomer kun je elke tweede zondag een SUP Yoga les boeken bij SUP Center Zell am See. De lessen beginnen om 9 uur en kosten € 30,00 per persoon. Dat is dan dus inclusief de huur van je SUP Board en de les duurt 2 uur. Meer info over SUP Yoga lees je op de website van Zell am See – Kaprun. Wij waren er op maandag dus konden geen groepsles boeken, maar natuurlijk wilde ik als yoga liefhebber mezelf even uitdagen met wat ontspannende yoga-moves!

Zell am See – Kaprun Sommerkarte, nu ook digitaal!

Na een ochtendje SUPen op de Zeller See, zetten wij weer voet aan wal en vervolgen we ons programma richting de Schmittenhöhe voor een lunch met uitzicht. En het leuke is: met de Zell am See – Kaprun Sommerkarte is een ritje de berg op helemaal gratis.

De Zell am See – Kaprun Sommerkarte is bij veel accommodaties in de regio inbegrepen. Hiermee bespaar je superveel op o.a. activiteiten, openbaar vervoer én het gebruik van de liften. Sinds de zomer van 2023 is de Sommerkarte nu ook digitaal toegankelijk via de Zell am See – Kaprun App. Super handig! Meer weten over de Sommerkarte? Hier vind je alle info op een rij.

Lunch met uitzicht bij bergrestaurant Franzl

Na onze gratis rit omhoog met de TrassXpress, genieten we tot slot nog van een lunch met uitzicht bij bergrestaurant Franzl. Het restaurant heeft een super mooi terras met uitzicht op de Kitzsteinhorn en de Hohe Tauern. De gespiegelde ramen geven dit terras een extra cool tintje. Als je op zoek bent naar een lunch met uitzicht, dan zit je hier dus goed.

Tot zover weer onze avonturen uit deze aflevering. Ben je benieuwd naar meer afleveringen uit de regio? Je vindt ze allemaal op de Zell am See – Kaprun bestemmingspagina!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.