fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Geheimtipp

Seebensee in Ehrwald, ‘mooiste plek van Tirol’

Het is 6 uur ‘s ochtends als de wekker gaat. Snel spullen pakken en de deur uit want er staat weer iets moois op ons te wachten! Vanuit ons hotel in Berwang rijden we naar het dalstation van de Ehrwalder Almbahn en daar ontmoeten we Birgit van het toerismeverband. We hebben mazzel vandaag: voor de drukte worden we met de auto omhoog gereden naar Seebensee: een heuse parel in de Tiroler Zugspitz Arena!

Seebensee in Ehrwald: mooiste plek van Tirol

De Seebensee in Ehrwald is niet zomaar een bergmeer zoals vele anderen. In 2017 werd deze plek namelijk uitgeroepen tot mooiste plek van Tirol! En dat word je niet zomaar. In elke provincie kan het publiek jaarlijks stemmen op wat volgens hen de mooiste plek van de provincie is. Vervolgens strijden deze mooiste plekken van de provincies voor de titel ‘mooiste plek van Oostenrijk’. Het publiek kan stemmen, dus de uitslag is helemaal door de Oostenrijkers zelf bepaald. De verwachtingen waren voor ons hierdoor hoog, maar ik moet zeggen: er is niks aan gelogen want het is een schitterende plek!

In alle stilte de berg op

Bovenstaande foto namen we onderweg naar de Seebensee. De zon kwam langzaam op, de koeien stonden rustig te grazen en het water stroomde rustig de berg af. Echte stilte in een mega landschap. Heerlijk die rust! Onderweg kwamen we nog de boer tegen die zijn koeien wat hoger de berg opdreef. Dit deed hij zodat ze eerst het gras bovenop de berg aten en later in het seizoen pas het gras lager op de berg.

Als eerste bij het spiegelgladde water

Na zo’n drie kwartier rijden kwamen we aan bij de Seebensee in Ehrwald. Als aller eerste en het enige geluid wat je hoorde was van de koebellen. Het water spiegelglad, geen wind en de eerste eenden zwommen rustig hun ochtendbaantjes. De bergtoppen achter de Coburger Hütte komen langzaam in de zon te liggen en het is nog maar eventjes wachten totdat ook de Seebensee in de zon komt te liggen! Wij vlogen nog wat rondjes met de drone en liepen een rondje om het meer voordat we aan de terugweg begonnen. Wat een fantastische plek dit!

Wandelroute naar de Seebensee in Ehrwald

Normaal gesproken kom je niet met de auto bij de Seebensee, maar de wandeling er heen is ook schitterend. Vanaf het bergstation van de Ehrwalder Almbahn volg je de borden naar de Seebensee over een goed aangelegd wandelpad. De brede weg gaat rustig omhoog en na ongeveer 45 minuten komt er een afslag, vanaf hier is het pad verboden voor fietsers. Na zo’n 1,5 uur kom je de Seeben Alm tegen, ideaal voor een korte break. Vanaf de Seeben Alm leg je het laatste stuk naar de Seebensee in ongeveer 2 uur af. Wil je ook zo vroeg zijn bij de Seebensee? Dan kan je beste overnachten in de Coburger Hütte, die ligt iets boven de Seebensee (op zo’n 45 minuten lopen). De gondel gaat namelijk pas om 9 uur open en tegen die tijd zal je niet meer de eerste zijn.

Zoals ik al zeg in de video: een echte Geheimtipp is het misschien niet, omdat het meertje zo bekend is. Maar: als je hier als eerste bent dan heb je toch echt het gevoel aan het einde van de wereld te zijn!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.