fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Fietstocht met BBQ aan de Alfenz in het zomerse Klostertal

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Last but not least. Als afsluiting van mijn Vorarlberg trip stond het Klostertal nog op het programma. Een dal wat ik alleen ken van het doorheen rijden. Een dal wat ook bekend in mijn oren klinkt door de (Après Ski) entertainer Geri der Klostertaler, maar verder weet ik er eigenlijk niet veel van. Tijd om dat te veranderen dus.

Fietstocht langs de Alfrenz

Ik werd aan het begin van het Klostertal opgewacht door Andrea van het toerismebureau. Zij wilde met mij op de fiets een deel van het dal verkennen en we begonnen aan onze fietstocht die evenwijdig loopt aan de rivier de Alfrenz. Dit is een eenvoudige fietstocht die voor iedereen prima te doen is. Maar het leukste komt nog: je mag langs deze beek ‘Grillen’. En dat hebben we dan ook gedaan. In de rivierbedding hebben we wat hout gesprokkeld, een kampvuur gemaakt en lekker onze eigen lunch gemaakt. TOP! Wel bloedheet, want niet alleen het vuur gaf warmte, maar vooral de brandende zon. Even wat afkoeling van de beek was niet verkeerd. Echt wel een aanrader om een keer te doen.

Te voet de zijdalen van het Klostertal in

In de middag nam Andrea mij te voet mee naar een zijdal van het Klostertal. Daar liggen de mooiste wandelpaden én de vele watervallen waar dit dal van bekend is. En ook dit was weer mooi. De hele middag zijn we niemand tegengekomen. Wellicht leeft hier niet voor niets een hele grote populatie steenbokken, want die houden natuurlijk van de rust. Jammer genoeg zijn we ze niet tegengekomen, want dat schijnt nog al eens te gebeuren. Maar ach, ook zo was het genieten van de stilte, het water en de prachtige bergen.

De eerste indruk dit het Klostertal heeft achtergelaten is positief. Ook hier moet ik nog maar eens terug voor een langer verblijf, want dit dal heeft potentie voor een topvakantie!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.