fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Wintersportverzekering: hoe zit het?

Wat kost een redding op de piste met banaan of helikopter?

Dit is een samenwerking met de ANWB

Je gaat er natuurlijk niet van uit, maar de kans op een ongeluk of blessure op de piste is altijd aanwezig. Wat kost zo’n redding op de piste met banaan of helikopter eigenlijk en hoe zit het met de dekking van je reisverzekering?

De banaan en de helikopter: wat kost dat?

Meestal zie je ‘m onder begeleiding van een sterke hulpverlener op de piste, in de gondel of in de stoeltjeslift: de oranje ‘banaan’. Grappig trouwens, dat iedereen het een banaan noemt. Hoe dan ook, liever heb je ‘m zelf natuurlijk niet nodig tijdens de wintersport. En die helikopter, die mag er dan wel spectaculair uitzien, maar ook die gebruik je liever niet tijdens je vakantie voor een reddingsactie.

Wat zo’n reddingsactie mag kosten? Een banaan kost makkelijk tussen de €300 en €500, terwijl een helikoptervlucht pas begint vanaf zo’n €1.500. Daar kan je heel wat Apfelstrudels en Wiener Schnitzels voor kopen tijdens je vakantie!

Heb ik voldoende aan mijn Nederlandse zorgverzekering?

Vergis je niet: want ook al heb je in Nederland een zorgverzekering, een zorgverzekering is geen reisverzekering met wintersportdekking! Kosten voor een banaan, helikopter en een eventuele gipsvlucht worden niet (altijd) gedekt door je zorgverzekering. En met alleen de reddingsactie ben je er nog niet: wat dacht je van kosten voor een genoodzaakt langer verblijf, buitenlandse zorgkosten die niet altijd gedekt worden door je zorgverzekering en kosten voor een eventuele nabehandeling in Nederland? Juist ja, zo’n redding op de piste met banaan of helikopter kan flink wat kosten met zich meebrengen.

Tip: reisverzekering wintersport van de ANWB

Wil je met een gerust gevoel de piste af, zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering met wintersportdekking afsluit, want wintersport is niet altijd standaard meeverzekerd. De ANWB biedt een goede doorlopende reis- en annuleringsverzekering aan met modules waarmee je zelf je verzekering kan samenstellen. Zo kies je eenvoudig voor een aanvullende wintersportdekking en extra dekking voor medische kosten in het buitenland. Meer informatie? Check de website van de ANWB reisverzekering wintersport!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.