fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Aflevering 4

De groeten uit… Axamer Lizum!

‘s Ochtends vroeg met het vliegtuig nemen en dezelfde ochtend nog in de diepe poedersneeuw staan: dat kan! Ik vloog van Amsterdam naar Innsbruck en stond binnen 3 uur in de poedersneeuw in het skigebied Axamer Lizum, op nog geen half uurtje rijden van de luchthaven. Bekijk snel onze vierde aflevering van “De groeten uit…!”.

Van Amsterdam naar de poedersneeuw!

Van Amsterdam naar Innsbruck vliegen om vervolgens de piste op te gaan is waarschijnlijk de snelste route naar de Oostenrijkse sneeuw. Ik vloog om 7 uur ‘s ochtends vanaf Schiphol met Transavia naar Innsbruck en om 10 uur precies stond ik in de poedersneeuw. Het mooie aan Innsbruck is dat je door de goede vliegverbindingen met Nederland echt in no-time in Oostenrijk zit. Bovendien ligt deze “hoofdstad van de Alpen” in het hart van Tirol dus is het nooit ver rijden vanaf de luchthaven naar de eerste skigebieden. De áller snelste optie zou de Nordkette zijn maar wij gingen vandaag skiën in het skigebied Axamer Lizum, op nog geen half uur rijden van de luchthaven!

Skigebied Axamer Lizum

Valentijn, Wouter en Jos stonden mij al op te wachten op de luchthaven dus we konden snel de auto in naar het skigebied Axamer Lizum. Zoals gezegd een klein half uurtje rijden en dan zit je echt middenin de Oostenrijkse bergwereld. Het sneeuwde flink onderweg. Waar de sneeuwval bij de luchthaven nog redelijk nat was, ging het naarmate we hoger reden over in mooie droge vlokken. Even omgekleed bij de auto, skipassen opgehaald en we konden los. Best een rare ervaring om van de drukte op Schiphol een paar uur later in de stilte van de bergen te belanden. Axamer Lizum is het dichtstbijzijnde “serieuze” skigebied vanaf de luchthaven. Met 30 kilometer pistes en 11 kilometer freeride routes konden wij ons hier prima vermaken!

Wij zijn gaan lunchen in het Hoadl Haus bovenop de Hoadl. Vanuit dit restaurant heb je bij mooi weer een schitterend uitzicht over de omliggende bergwereld en de stad Innsbruck.

Olympische winterspelen van 1964

Het skigebied is eigenlijk uit de grond gestampt voor de Olypmische Winterspelen van 1964 die in Innsbruck werden gehouden. Je vindt hier dan ook geen echt dorp, maar slechts een aantal (oude) hotels en een hele grote parkeerplaats. Het dichtstbijzijnde dorp is Axams.

De herinneringen aan de Olympische Spelen blijven zichtbaar, onder andere door de iconische Olympiabahn: een treintje dat je snel vanaf het dal naar de top van de berg brengt op 2340 meter hoogte. En natuurlijk is het ook gaaf om de verschillende Olympische afdalingen naar beneden te skiën!

Wat vonden wij van Axamer Lizum?

Net als tijdens onze opnames in Ehrwald was het ook tijdens onze opnames in de Axamer Lizum flink aan het sneeuwen en waaien. Helaas hebben we hierdoor niet het hele skigebied kunnen ontdekken, maar dat maakte de pret er niet minder om! Er was al een bak met sneeuw gevallen dus genoeg plezier te beleven, ook op de mooie freeride routes. Het mooie uitzicht vanaf de top naar de stad Innsbruck houden we nog tegoed, maar de ervaring om binnen een paar uur van Amsterdam in de poedersneeuw te staan die hebben we in ieder geval mooi meegenomen! Een echte aanrader, zeker als je snel de sneeuw in wilt.

Nog meer informatie over deze regio Innsbruck vind je op onze bestemmingspagina of op de website van Innnsbruck. Hou ons in de gaten, want komende week komt ook nog de tweede aflevering vanuit de regio Innsbruck online, waarin we de binnenstad verkennen & de Nordkette opgaan!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.