fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Geheimtipp

Verbeter je skills in het Snow Park Damüls of op de razendsnelle rodelbaan

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Het Bregenzerwald in Vorarlberg is lekker dicht bij huis. Vanuit Nederland en België ben je hier al binnen 8 uur. In de zomer van 2018 waren wij hier al eens op bezoek. Dat beviel zo goed, dat we de afgelopen winter terug zijn gegaan om deze regio ook met sneeuw te ontdekken. Valentijn is in Damüls-Mellau en zag daar dat er een fantastisch Fun Park is en een hele extreme rodelbaan.

Snow Park Damüls: aanrader voor de gehele familie

Eerlijk gezegd heb ik niet zo veel met een Fun Park. Over het algemeen vind ik het eerder gevaarlijk dan leuk. Maar het Snow Park Damüls is toch net een beetje anders krijg ik te horen. Het is opgezet met het idee dat iedereen welkom moet zijn, ongeacht je niveau of leeftijd. Dat klinkt al een stuk beter. De All-MTN-Line is the place to be voor de familie. Hier vindt je eenvoudige sprongetjes en boxen afgewisseld met iets moeilijkere elementen. Echt prima te doen!

Dit liet ik toch liever over aan één van de professionals ;)

Vriendelijke Snowparkbegeleiding

Het Snowpark Damüls wordt gerund door een aantal zeer goede snowboarders. Onderaan is er dan ook een klein ‘clubhuis’ waar wat te drinken is, samen wat gegeten kan worden en waar je ongeacht je niveau welkom bent. Deze jongens en meisjes vinden het ook leuk om jou als beginnen een rondje mee te nemen en wat uit te leggen. #durftevragen.

Mijn kunsten in het snowpark zijn niet bepaalt hoogstaand. Wij hebben dus ook even met deze gevorderden – voornamelijk snowboarders – een rondje door het park gemaakt. De grote schansen waren door de vele wind helaas gesloten, maar ook op de boxen konden zijn zich aardig laten zien zoals je kunt zien!

Opgelet! Zoals je in de video (helaas) kunt zien hebben de meeste van deze freestylers geen helm op. Wij raden je aan deze wel altijd te dragen tijdens het skiën of boarden. 

Deze lokale profi's laten je graag een en ander zien!

Tijd voor een extreme rodelbaan

Direct boven de Ugalift in Damüls start ook de rodelbaan van dit gebied; en wat voor een! Ik heb inmiddels wel wat rodelbanen gezien, maar zo steil als deze rodelbaan ben ik niet eerder tegengekomen. Eigenlijk vanaf de start weg heb je geen moment om even op adem te komen. Het pad gaat volle bak naar beneden en vrijwel constant bij-remmen was voor mij in ieder geval absolute noodzaak. Onze Oostenrijkse begeleidster vond onze reactie wat vreemd ‘wat dit is toch normaal?’, maar goed wij denken dat als je van extreem rodelen houdt, dat je hier echt een keer naar toe moet gaan. 😉

Damüls-Mellau: Tot ziens!

De twee dagen in Damüls-Mellau zitten er al weer op. Nadat we de eerste dag het skigebied echt goed verkend hebben (Zeker even bekijken!) stond deze dag vooral in het teken van de alternatieve activiteiten. Wat we gezien hebben is dat Damüls-Mellau een fantastisch gebied is voor de hele familie. Kortom: een aanrader dus!

Tschüss und auf Wiedersehen!

Valentijn


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.