fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Fotobericht

Prachtige wandeling naar de Bärenkopf (1991m) met uitzicht op de Achensee

De regio rondom de Achensee trekt mij persoonlijk al een tijdje. Tijd dus om eens op verkenning te gaan. Samen met mijn vrouw ben ik een weekend naar Pertisau geweest en hebben we optimaal genoten van de schitterende bergen in deze regio.  Een beter uitzicht op de Achensee dan bij de wandeling naar de Bärenkopf (1991m) krijg je hier niet en dus moest ook dat topje even beklommen worden!

In dit artikel geniet je van heerlijke zomerfoto’s van deze wandeling én lees je aanvullende informatie voor als je de wandeling zelf zou willen maken.

Het uitzicht vanaf de top is spectaculair. De gehele Achensee in beeld!
Een mooi pad omhoog met ook - vaak - uitzicht op dit prachtige meer

De wandeling naar de Bärenkopf biedt spectaculaire uitzichten op de Achensee

Nog wat vermoeid van de beklimming van de Sonnjoch (2457m) een dag eerder stonden wij op. Het regende en leek niet echt de ideale dag voor een mooie wandeling te worden. Na een blik op de buienradar leek het toch een paar uur droog te gaan worden en begon het toch te kriebelen om dé uitzichtberg van de Achensee even te beklimmen.

Als je in het dorp om een wandeltip vraagt, dan krijg je volgens mij negen van de tien keer te horen dat je naar de Bärenkopf moet gaan. Volgens mij komt dat, omdat je dan als toerist enerzijds echt een spectaculair mooi uitzicht op het meer hebt, maar anderzijds ook omdat dit een veilige tip is voor een relatief makkelijke wandeling. Denk nu ook weer niet dat je op je slippers en zonder conditie naar boven kunt lopen, want zo makkelijk wordt het je nu ook weer niet gemaakt 😉

We startten de wandeling nadat de buienradar aangaf dat het droog zou blijven. Het eerste stuk beschut tussen de bomen.
Ook het uitzicht op het Natuurpark Karwendel mag er zijn. De eerste blauwe luchten laten zich zien.

Wandeling naar de Bärenkopf: dit moet je weten!

Nadat de regen was weggetrokken namen wij rond een uurtje of 11 dan ook de Karwendelbahn in Pertisau omhoog, die ons vanuit het dorp tot ongeveer 1500 meter bracht. Pertisau is in de winter trouwens een leuk, klein, maar fijn familieskigebied. Vanaf het bergstation volg je de bordjes van de Bärenbadalm, die je in ongeveer 20 minuten bereikt. Vanaf daar begint de wandeling en klim naar de top dan echt.

Het wandelpad is een mooi, smal pad dat in eerste instantie door het bos omhoog over weides omhoog kronkelt. Hoe hoger je komt, hoe minder bomen en struiken en hoe mooier het uitzicht wordt. Ondanks dat het een klim is van ‘slechts’ ca. 550 hoogtemeters, is het wel een klim die een redelijke conditie vraagt. Je maakt snel hoogte en dat merk je aan je lichaam. De weg naar de top staat goed beschreven en is eenvoudig te vinden.

Het klaart meer en meer op... :)
De route staat goed beschreven. Aan de achterzijde van de berg een heel ander - ook zeer mooi - uitzicht.

Op een gegeven moment raak je het uitzicht op de Achensee even kwijt omdat het pad langs de achterkant van de Bärenkopf langs gaat. Dat is wel even leuk, want daardoor kijk je weer een prachtig ander dal in en ben je even in een heel ander berglandschap. Kort voor de top is er  nog een klein klimmetje tussen wat rotsen door en is er een staalkabel voor extra veiligheid aangelegd, maar veel stelt dat allemaal niet voor. Leuk is het wel!

Wij stonden in ca. 1,5 uur op de top, maar houdt er bij je eigen tijdsplanning rekening mee dat de weg omhoog tenminste 2 uur duurt. Mijn vrouw is een Oostenrijkse dus die loopt nogal snel ;). Eenmaal boven aangekomen is het echt genieten. Een prachtig panorama uitzicht over de gehele Achensee en op het prachtige Karwendel gebergte. Echt top!

Een klein klimmetje tussen wat rotsen.
Het laatste stukje naar de top. Inmiddels echt heerlijk wandelweer!
Met het prachtige natuurpark Karwendel in onze rug :)
Wat een geweldig mooi meer!

Voor de weg terug namen wij dezelfde route. Met een goed uurtje waren wij weer beneden. Klein minpuntje aan de dag was wel dat we contant geld waren vergeten. Daardoor konden we in géén van de hutjes die we tegen kwamen wat drinken, want nergens kan je pinnen…zelfs niet in het restaurant direct naast het bergstation. TIP: neem genoeg contanten mee de berg op ;).

De wandeling naar de Bärenkopf is trouwens ook een stuk extremer te maken. Wanneer je de lift overslaat is de totale klim ruim 1000 hoogtemeters. Eventueel kies je er voor om het wandelpad aan de andere kant van de berg naar beneden te nemen, dan kom je tussen de dorpjes Pertisau en Maurach weer uit direct aan het meer. Ook leuk voor een aansluitende verkoelende duik…

Dat was hem weer! Veel plezier met de wandeltocht of anders hopen we dat je genoten hebt van de foto’s 🙂

Zoals je ziet kan je de wandeling ook vanuit het dal maken. Wij kozen er echter voor het eerste stukje met de Karwendelbahn omhoog te gaan.

Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.