fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Fotobericht

Schitterende wandeling naar de Sonnjoch (2457m) bij de Achensee

De regio rondom de Achensee trekt mij persoonlijk al een tijdje. Tijd dus om eens op verkenning te gaan. Samen met mijn vrouw ben ik een weekend naar Pertisau geweest en hebben we optimaal genoten van de schitterende bergen in deze regio.  De wandeling naar de Sonnjoch was letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van ons weekend.

In dit artikel geniet je van heerlijke zomerfoto’s van deze wandeling én lees je aanvullende informatie voor als je de wandeling zelf zou willen maken.

Dit topje is ons doel voor vandaag!
De wandeling naar boven is spectaculair mooi.

De wandeling naar de Sonnjoch is spectaculair mooi

Na een goed ontbijt in ons hotel vertrokken we rond half 9 met de auto richting de Gramai Alm. Deze prachtige Alm ligt in een zijdal van het Naturpark Karwendel en om er te komen moet je eerst een klein beetje tol betalen om het Naturpark met de auto in te mogen. Zowel vanuit het dorp Pertisau als vanaf de Gramai Alm zie je de Sonnjoch al mooi liggen. Je gelooft geen moment dat het echt mogelijk is om deze berg op te wandelen, want het lijkt vooral een indrukwekkende rots. Maar schijn bedriegt: er gaat een fantastische wandeling naar de Sonnjoch.

Het is wel een wandeling waar je er goed aan doet de tijd te nemen. Ook is een goede conditie gevraagd, want vanaf de Gramai Alm (1267m) heb je naar de top van de Sonnjoch zo’n 1200 hoogtemeters af te leggen. Niet niks dus, maar zeer de moeite waard!

De Gramai Alm: startpunt van de wandeling naar de Sonnjoch.
De eerste 100 hoogtemeters zitten er op. En wat een prachtige dag vandaag!

Wandeling naar de Sonnjoch: dit moet je weten!

Je parkeert de auto dus bij de Gramai Alm. Vanaf daar volg je de wandelbordjes naar de Gramai Hochleger. Dit is een berghut op 1756 meter waar je na de eerste 500 hoogtemeters mooi even een pauze kunt inlassen. Afhankelijk van je eigen tempo ben je hier na ongeveer 1 à 1,5 uur. Het pad is niet moeilijk, maar wel relatief steil. Vergeet zo nu en dan zeker niet achterom te kijken, want je loopt in een prachtig gebergte!

Vanaf de Gramai Alm wordt de wandeling naar de Sonnjoch mooier en mooier. Je loopt over prachtige almweides en het uitzicht wordt steeds spectaculairder. De machtige rotswanden van het Karwendel gebergte laten zich steeds meer zien en dat vormt samen met de groene almweides een prachtig geheel. Het is goed te begrijpen waarom dit hier een beschermd natuurpark is. Het is zo ongelofelijk mooi en indrukwekkend.

Niet vergeten ook om je heen te kijken. De bergomgeving is hier geweldig mooi!
Boven de Gramai Hochleger wordt het uitzicht mooier en mooier. Wow!
Het is onderweg genieten!

De laatste 300 à 400 hoogtemeters wordt ook de wandeling duidelijk ruiger. Je verlaat de groene alm en komt op een pad van rotsen en losliggend gesteente terecht. Het is voor geoefende wandelaars een prima route, maar voorzichtigheid is wel gewenst. Hoogtevrees heb je hier beter niet, want je komt behoorlijke afgronden tegen. Ben je een geoefende wandelaar dan is dit zeker zo’n route waar van je denk: ja, hier doe ik het allemaal voor!

Eenmaal boven aangekomen is het echt genieten. Een prachtig panorama uitzicht en voldoende plek om even lekker je broodjes te eten en even uit te rusten. In totaal hebben wij tot de top net geen 3 uur nodig gehad. Hou er bij je eigen tijdsplanning rekening mee dat de weg naar de top ca. 3 à 4 uur duurt, afhankelijk van je eigen tempo.

De laatste 300 à 400 hoogtemeters gaan grotendeels over dit soort ondergrond.
Maar dat levert wel weer dit soort uitzichtplaatjes op!
Het laatste stukje naar de top: bijna boven!

Voor de weg terug neem je gewoon dezelfde route. Er gaat maar één pad omhoog en dat is ook direct je weg weer terug. Dat is overigens niet vervelend, want daardoor kan je heen en terug van het geweldige uitzicht genieten wat deze wandeling naar de Sonnjoch te bieden heeft.

Dat was hem weer! Veel plezier met de wandeltocht of anders hopen we dat je genoten hebt van de foto’s 🙂

We waren trouwens al op meer mooie bergtoppen in Oostenrijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Hornfeldspitze (2277m) of de Deneck (2433m) .  Ook dat zijn prachtige wandelingen!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.