fbpx
Logo
Menu sluiten
Maaike Matze
Maaike Matze

Achensee

3 goede redenen om op wintersport in Achensee te gaan

Dit jaar weer op wintersport? Wij geven je 3 goede redenen om op wintersport te gaan in Achensee in Tirol. En ja, Achensee is meer dan het schitterende blauwe meer. Een weekje wintersport in Achensee is adembenemend. Kijk zelf maar waarom!

1. Schitterend skiën in verschillende gebieden

Achensee ligt in Tirol, net over de grens met Duitsland, en staat bekend – de naam zegt het al – om het schitterende meer (het grootste meer van Tirol!). Het skigebied van vakantieregio Achensee bestaat eigenlijk uit een paar kleinere skigebieden met in totaal 53 km pistes en 30 liften die tot een hoogte van 1900 meter reiken. Zo vormen de dorpen Achenkirch, Pertisau, Maurach, Steinberg en Wiesing gezamenlijk het skigebied rondom Achensee. Onze eigen Maaike is op ontdekking gegaan in de skigebieden van de dorpen Achenkirch en Pertisau!

2. Meer dan 200 kilometer langlaufplezier

Rondom de Achensee ligt wel 200 kilometer aan langlauf loipes die variëren in zacht glooiend, tot uitdagend, klassieke langlaufsporen en langlauf skate tracks, en welke optie je ook kiest; je wordt steeds weer verrast door de schitterend uitzichten op het meer, de bossen en de indrukwekkende bergen die dit gebied omsluiten. Niet voor niets behoort deze regio dan ook tot de grootste en sneeuwzekerste langlaufregio’s van Oostenrijk.

3. Spectaculaire wildernis in het Naturpark Karwendel

In de vakantieregio Achensee kan je samen met een ranger een winterwandeling maken door het natuurpark Karwendel. Het leuke aan wandelen met een ranger is, dat hij je echt met een andere blik om je heen laat kijken. Waar ik eerder nog niet op de structuur van de sneeuwvlokken, of de sporen van dieren op een boomschors heb gelet tijdens een wandeling, leert de ranger je waar je op moet letten en hoe je nog meer van het wandelen kan genieten. En ja, we hebben écht wildlife gespot!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.