fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Wandeltip

Wandeling naar de Hochalmspitze boven Hinterglemm met uitzicht op Kalkalpen en Hohe Tauern

In Saalbach Hinterglemm heb je met meer dan 400 kilometer aan wandelroutes genoeg touren om uit te kiezen. Als je op zoek bent naar een toegankelijke maar toch avontuurlijke route met prachtig uitzicht: doe de beklimming van de Hochalmspitze vanaf de Reiterkogelbahn!

Beklimming van de Hochalmspitze vanaf de Reiterkogelbahn

Je kunt natuurlijk vanuit Hinterglemm omhoog lopen, maar dan is het best nog een eind naar de 1921 meter hoge top. Daarom namen wij voor deze wandeling naar de Hochalmspitze de eerste gondel van 9.00 uur omhoog naar het bergstation van de Reiterkogelbahn. De totale beklimming van de Hochalmspitze (heen en terug) duurt ongeveer 3 uur. Niet te lang dus, maar zeker wel avontuurlijk!

De heenweg

Vanaf het bergstation van de Reiterkogelbahn volg je de gele bordjes naar de Hochalmspitze. Het is ongeveer 2 uur lopen naar de top, waarbij je zo’n 460 hoogtemeters overbrugt. Wij raden je aan om op de heenweg bij de Rosswaldhütte rechtsaf te slaan. De route omhoog loopt daar door een prachtig boslandschap.

Op de top van de Hochalmspitze

Op de top van de Hochalmspitze heb je een spectaculair uitzicht op het dal van Saalbach Hinterglemm en de omliggende bergen. In het noorden zie je de karakteristieke Kalkalpen. In het zuiden zie je de besneeuwde bergtoppen van de Hohe Tauern, het hoogste gebergte van Oostenrijk! Bij mooi weer zie je de Grossglockner, de Kitzsteinhorn én de Grossvenediger. Echte iconen van de Hohe Tauern!

De terugweg

Vanaf de top loop je eerst nog een stukje verder het dal in richting de Reichkendlkopf. Die bereik je niet, want daarvoor sla je al af richting het dal en loop je door een mooi almenlandschap terug richting de Rosswaldhütte. Geniet hier van een lekkere lunch óf een biertje aan het einde van de dag. In totaal duurt de terugweg vanaf de top naar het bergstation van de Reiterkogelbahn ongeveer een uur.

Dit artikel gaat onder de foto’s verder.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.