fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Puur Oostenrijk

Dit is de spectaculaire Home of Lässig Walk in Saalbach

Ben je op zoek naar een schitterende wandeling in Saalbach Hinterglemm? Zoek niet verder. Probeer de Home of Lässig Walk. Een spectaculaire wandeling helemaal aan het einde van het dal, weg van de drukte. Voor ons was dit helemaal Puur Oostenrijk!

De Lässigste wandeling in Saalbach

De slogan van Saalbach Hinterglemm luidt al een aantal jaren ‘Home of Lässig’. Waarbij Lässig zoiets als ‘cool’ betekent. Nu hebben de locals ook deze spectaculaire wandeling aan het einde van het dal omgedoopt tot de Home of Lässig Walk. Niet zo gek, want Lässig – cool dus – dat is deze wandeling zeker!

Onderdeel van de Saalbach Wander Challenge

De Home of Lässig Walk is samen met de Pinzgauer Spaziergang en de Seven Summits wandeling onderdeel van de ‘Saalbach Wander Challenge‘. De challenge bestaat uit drie langeafstandswandelingen van in totaal 64 kilometer en 3.800 hoogtemeter. Kortom, wil je kilometers en hoogtemeters maken, dan ben je in Saalbach Hinterglemm aan het juiste adres.

Home of Lässig Walk: de route stap voor stap

Laten we gelijk maar even duidelijk zijn: wij hadden na het lopen van deze wandeling een aantal dagen goede spierpijn. De route is in totaal maar liefst 22 kilometer, je overbrugt zo’n 1.700 hoogtemeters (omhoog) en beklimt 5 bergtoppen. Volgens de boekjes een wandeling van zo’n 8 uur. Een echte kuitenbijter dus. We nemen je stap voor stap mee over de route.

Gelijk hoogtemeters pakken vanaf de Lindlingalm

Vanaf de parkeerplaats Lengau aan het einde van het dal loop je naar de Lindlingalm. Je kunt ook een treintje nemen naar de Lindlingalm, maar wil je de hele route lopen dan ga je beter vroeg in de ochtend op pad. Vanaf de Lindlingalm pak je gelijk flinke hoogtemeters richting de Schusterscharte op 1.985 meter hoogte. De route loopt deels door het bos en deels door bloemrijke alpenweides.

Weidse uitzichten richting de Gamshag

Vanaf de Schusterscharte loop je via de Mittagskogel en de Teufelssprung naar de Gamshag op 2.178 meter hoogte. Op de kam richting de Gamshag heb je spectaculaire 360 graden uitzicht. Aan de ene kant kijk je over het Glemmtal van Saalbach Hinterglemm. In de andere richtingen kijk je juist over Tirol, richting de besneeuwde bergtoppen van de Hohe Tauern en naar de helder blauwe meertjes aan de voet van de Gamshag. Hier heb je echt het gevoel héél ver weg te zijn van de bewoonde wereld. Schitterend.

Omhoog, omlaag, omhoog, omlaag van de ene naar de andere bergtop

Na het bereiken van de Gamshag gaat de route constant omhoog en omlaag. Je daalt eerst zo’n 200 meter af richting de Hochtorsee, een klein meertje aan de voet van de Gamshag. Vanaf hier gaat de tocht verder steil omhoog naar de spectaculaire Tristkogel op 2.095 meter hoogte. Na de afdaling richting het Saaljoch ga je weer omhoog naar de Saalkogel. Tot slot volgt de laatste bergtop van de wandeling: de Staffkogel. En dan, het laatste stuk omlaag richting de Ossmannalm terug naar de Lindlingalm en de parkeerplaats!

Voor als het even te veel wordt: afkortingen zijn mogelijk

Het goede nieuws: je kunt de route naar wens ook inkorten door een (aantal) van de bergtoppen over te slaan en eerder terug te keren naar het dal. Zo zijn wij na het beklimmen van de Tristkogel al teruggekeerd naar de Osmmanalm en daarna de Lindlingalm. Zo hebben we de Saalkogel en Staffkogel dus links laten liggen.

Onze ‘Puur Oostenrijk’ ervaring op de Home of Lässig Walk

Eerlijk is eerlijk, bij lange wandeltochten weg van de drukte dachten wij niet gelijk aan Saalbach Hinterglemm. Des te leuker dat juist deze wandeling bij ons op het programma stond. Ook in Saalbach kan je dus in de zomer dat echte, pure Oostenrijkse gevoel beleven. Weg van de drukte, hoog de bergen in. Wist je dat je tijdens de route zelfs geen restaurant of berghut tegenkomt? Kortom: we waren gesloopt, maar voldaan en vonden het héérlijk om even écht buiten te zijn deze dag. Aanrader dus! Meer weten? Check de Home of Lässig Walk pagina op de website van Saalbach!

Bekijk onze andere afleveringen uit Saalbach Hinterglemm

Onze andere afleveringen uit Saalbach Hinterglemm nog niet gezien? Saalbach staat natuurlijk ook bekend als walhalla voor mountainbikers, dus probeerde Valentijn het mountainbiken hier al eens uit. Toch op zoek naar wat meer ontspanning? Check dan onze aflevering uit de Waldwellness of de aflevering waarin Pepijn de Golden Gate Brücke der Alpen en de Baumzipfelweg bezoekt!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.