fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Berg ruft!

Golden Gate Brücke en Baumzipfelweg in Saalbach

Als je dacht dat je voor de Golden Gate Bridge helemaal naar San Francisco moet, dan zit je fout. Helemaal aan het einde van het dal van Saalbach Hinterglemm vind je de Golden Gate Brücke van de Alpen én de hoogste ‘Wipfelwanderweg’ van Europa!

Baumzipfelweg? Wipfelwanderweg? Wat is dat?

Ik hoor je denken. Baumzipfelweg? Wipfelweg? Dat is nieuw voor mij. Dat was het voor ons ook! Letterlijk betekent ‘Wipfelwanderweg’ eigenlijk ‘boomtoppenwandeling’.  De Baumzipfelweg of Wipfelweg is een wandelroute hoog boven in de boomtoppen van Saalbach Hinterglemm. De route bestaat uit een grote houten constructie die je vanaf de grond steeds hoger de boomtoppen in brengt. Een indrukwekkende route van zo’n 600 meter waarbij je uiteindelijk op ruim 30 meter hoogte tussen de boomtoppen wandelt.

Met kaboutermuts én interessante weetjes over het bos

Eerlijk is eerlijk, je voelt je een beetje een boskabouter als je zo van de ene naar de andere boomtop wandelt. Zeker als je de kaboutermuts opzet die je bij de ingang van de brug gratis krijgt bij je entreeticket. Op de route kom je langs allerlei plekken en borden waar je al spelenderwijs veel kunt leren over het bos en de natuur. De Baumzipfelweg is onderdeel van de Kids Wander Challenge in Saalbach Hinterglemm.

Golden Gate Brücke der Alpen in Saalbach Hinterglemm

De Golden Gate Brücke en Baumzipfelweg zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De brug is namelijk het startpunt en eindpunt van de wandeling. De brug brengt je vanaf de ene kant van het dal naar de andere kant van het dal het bos in.

Wiebelend naar de overkant zonder hoogtevrees

Met een hoogte van maar liefst 42 meter en een schitterend uitzicht over het dal vormt de brug een mooie start van de wandeling. We hopen dat je geen hoogtevrees hebt, want de brug kan best wat wiebelen en door de ‘vloer’ van de brug zie je de diepte van het dal!

Golden Gate Brücke en Baumzipfelweg: een bezoekje waard

We hopen dat je na de bovenstaande foto’s en de video overtuigd bent: een bezoekje aan de Golden Gate Brücke en Baumzipfelweg is de moeite waard. We zetten de belangrijkste informatie nog even voor je op een rij.

Golden Gate Brücke en Baumzipfelweg zijn het hele jaar open

Of je nou in de winter of in de zomer in Saalbach Hinterglemm bent, deze bezienswaardigheid is het hele jaar open. In de winter van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 20:00 uur. In de zomer dagelijks van 9:30 tot 18:00 uur. Hier vind je meer informatie over de actuele openingstijden.

Met het treintje óf te voet omhoog

Met de auto rijd je tot de ‘Talschluss Parkplatz’ aan het einde van het dal (verder kom je niet). Vanaf hier loop je ongeveer twee kilometer slingerend omhoog tot aan de Lindlingalm. In de zomer kan je er ook voor kiezen om de eerste twee kilometer met een treintje te rijden. Scheelt weer wat hoogtemeters!

Koffie of lunch bij de Lindlingalm of Ossmannalm

door een kop koffie of lunch vind je Direct bij de start van de Golden Gate Brücke en Baumzipfelweg de Lindlingalm. Hier is het prima vertoeven. Ook leuk is de Ossmannalm, die vind je op ongeveer een half uurtje lopen. Daar is het meestal net wat rustiger en heb je een mooi uitzicht over het hele dal.

Hochseilpark en Jump & Slide Park vind je hier ook

Op zoek naar meer actie? Rondom de Lindlingalm vind je ook het grootste Hochseilpark van Europa en het Jump & Slide Park. Kortom, als je op zoek bent naar toffe activiteiten voor tijdens je vakantie in Saalbach Hinterglemm, dan ben je hier in het einde van het dal aan het juiste adres!

Bekijk al onze afleveringen uit Saalbach Hinterglemm

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is in Saalbach Hinterglemm? Check dan zeker even onze bestemmingspagina of bekijk direct de andere afleveringen hieronder. Valentijn ontdekte eerder al dat Saalbach Hinterglemm in de zomer een waar walhalla is voor Mountainbikers en dat je hier ook heerlijk kunt ontspannen in de Waldwellness. Pepijn liep de Home of Lässig Walk en had een week lang spierpijn!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.