fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

De nieuwe Limbergbahn, de verborgen ‘old school’ Seekarlift én een bezoek aan Fieberbrunn

Van het skigebied van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn krijgen wij maar niet genoeg. Maar wat moeten we jullie nu nog vertellen na onze vele bezoekjes de afgelopen jaren? Genoeg natuurlijk, want er is zó veel mogelijk. In deze ‘De groeten uit…!’ gaan we langs de nieuwste lift in het skigebied (de Limberg 8-er wát een prachtding!), bezoeken we de meest unieke lift uit het skigebied (wat is dat dan?) én staan we wat langer stil bij een wintersport in Fieberbrunn.

Dit is de nieuwe Limberg 8-er in Saalbach

Zoals eigenlijk elk jaar weer, is er opnieuw flink geïnvesteerd in het skigebied van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Vorig jaar zag je in deze aflevering de nieuwe Asitzkogelbahn in Leogang en dit jaar heeft Saalbach flink uitgepakt met de nieuwe Limberg 8-er. Deze lift is in alle opzichte een verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de Limberg 4-er. Naast de super comfortabele stoelen en de snelheid, is de nieuwe lift ook nog eens een stuk langer geworden dan de oude lift. Het nieuwe stuk piste is bovendien lekker breed dus een echte toevoeging. De nieuwbouw heeft deze hoek van het skigebied enorm opgewaardeerd en maakt ook dat de skihutten hier en verbinding naar de Schönleitenbahn nu veel natuurlijker te bereiken zijn. Wij slaan deze lift voortaan zéker niet meer over.

De nieuwe lift en piste in beeld gebracht

De meest unieke lift van het skigebied?

Naast wéér een nieuwe lift, staan we in deze aflevering ook stil bij misschien wel de meest unieke lift van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. De Seekarlift in het dorp Hinterglemm kent lang niet iedereen. En dat is écht zonde. Hoewel dit één van de laatste sleepliften in het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is, is dit wat ons betreft wel een ‘must visit’. Verstopt in een schitterend berglandschap waan je je hier even in een andere wereld. Geniet op de top echt even van het uitzicht en geniet daarna van een afdaling op pure natuursneeuw. De Freeriders onder onze lezers hoeven we vermoedelijk niet uit te leggen dat dit een geweldige lift is om heerlijke lijnen in de poeder te trekken. Ken jij deze lift al? Zo niet, pak ‘m de volgende keer zeker even mee.

Beelden van de unieke Seekarlift

Wintersport in Fieberbrunn

Naast een bezoek aan deze beide liften, zijn we natuurlijk ook weer een groot deel van dit immense skigebied doorgegaan. Dit keer met iets meer aandacht voor de hoek van Fieberbrunn, omdat we daar de laatste jaren toch net wat minder zijn geweest. En dat terwijl veel Nederlands graag de wintersport in Fieberbrunn doorbrengen.

Dit deel van het skigebied is echt even wat anders. In Fieberbrunn vind je flink wat noordhellingen waar de sneeuw heerlijk opstuift. Ook het berglandschap is hier echt even wat anders en dat is een leuke afwisseling. Ook staat Fieberbrunn bekend voor de vele freeridemogelijkheden. Genoeg te beleven dus!

Meer aflevering uit dit skigebied of weten hoe het hier in de zomer is? Bekijk dan onze bestemmingspagina. Meer leuke series en video’s over Oostenrijk? Check hier alle afleveringen!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.