fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit...!

One day is not enough: dit is waarom we allemaal naar het Skicircus op wintersport willen

‘One day is not enough’. Een mooie slogan waar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn al een tijd mee communiceert. In deze aflevering en het artikel nemen wij je mee naar een van de bekendste en misschien wel meest complete skigebieden van Oostenrijk. Wat maakt het skigebied nu eigenlijk zo geliefd?

Het skigebied is groot: hier vind je 270 kilometer pistes

De dorpen Saalbach, Hinterglemm en Leogang zijn al een flinke tijd via het skigebied met elkaar verbonden. Sinds de winter van 2015/2016 is ook Fieberbrunn op het skigebied aangesloten met de prachtige TirolS lift. Na de Ski Arlberg (300 kilometer pistes) is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn met 270 kilometer aan pistes en 70 liften nu dan ook het grootste skigebied van Oostenrijk (ze delen hun tweede plek met SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, eveneens 270 kilometer pistes). Als je op de pistekaart kijkt dan snap je dat one day inderdaad niet enough is!

Pistekaart Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (2022/2023)

Skirondes en skitochten om je kuiten op vast te bijten

‘s Ochtends met die ene gondel omhoog en dan aan het einde dag met dezelfde gondel weer naar beneden? Dat is niet nodig in dit skigebied. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is ideaal voor skitochten. In het skigebied zijn verschillende skirondes uitgezet waarbij je de hele dag niet één keer dezelfde piste of lift neemt. Een overzicht van de rondes:

  • The Challenge: 65 kilometer pistes, 60% blauw, 35% rood en 5% zwart (circa 7 uur).
  • Hinterglemmronde: 30 kilometer pistes, 67% blauw en 33% rood (circa 3,5 uur).
  • Leogangronde: 26 kilometer pistes, 100% blauw (circa 2,5 uur).
  • Tirolronde: 22 kilometer pistes, 28% blauw en 72% rood (circa 2,5 uur).
  • Saalbachronde: 19 kilometer pistes, 100% blauw (circa 2 uur).

Over de grootste skironde The Challenge maakten we eerder al een prachtige aflevering. Check ‘m hieronder of bekijk de pagina.

Hier halen ze alles uit de kast voor perfecte pistes

Met een hoogte tussen de 830 en 2096 meter behoort het niet tot de hoogste skigebieden van Oostenrijk, maar toch is Saalbach hartstikke sneeuwzeker. Gelukkig tovert moeder natuur Saalbach regelmatig wit met een flinke dump natuursneeuw. Mocht moeder natuur het echter laten afweten, dan kan je in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn rekenen op hulp van de kunstsneeuw. Misschien zijn ze in dit gebied wel de kunstsneeuwkoning van de Alpen. Vrijwel het hele skigebied kan kunstmatig besneeuwd worden en productiecapaciteit is gigantisch. Ze halen hier echt alles uit de kast voor perfecte pistes.

Ongelofelijk moderne liften en nauwelijks wachttijden

Niet alleen de kunstsneeuwproductie hier is van het allerhoogste niveau, ook de liften zijn op en top modern. Bijna jaarlijks wordt er wel geïnvesteerd in nieuwe liften en infrastructuur. Daarmee vind je hier onderhand eigenlijk alleen nog maar snelle, moderne liften met een hoge capaciteit. Door de goede spreiding van mensen door het gebied vind je hier ook nauwelijks echt serieuze wachttijden, zelfs niet in het hoogseizoen. In Hinterglemm hebben ze in 2016 zelfs de kortste gondel van Oostenrijk gebouwd: de 12er Express. Met zijn 236 meter (vrijwel horizontaal) was het geen ramp geweest hier een stukje te moeten lopen, maar hier doen ze natuurlijk alles voor het comfort van de wintersporter!

Meer dan 60 prachtige skihutten in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

In het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn hoef je niet bang te zijn dat je nergens een leuke skihut vindt langs de piste. Met meer dan 60 bergrestaurants is er hier altijd wel eentje in de buurt waar je van je Glühwein, Kaiserschmarrn, Pinzgauer Kasnocken of Schnitzel kunt genieten. Hou je van moderne berghutten? Probeer dan de Montana Royal Alpin Club, de Luis Alm, Die Alm 1350 of de Maisalm. Op zoek naar iets meer traditioneels? Wij zijn fan van de Simal Alm, de Ederalm en de Rosswaldhütte.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn - De Westgipfelhütte vlak voor zonsondergang

Altijd tijd voor een feestje in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

En last but not least, natuurlijk staat dit gebied ook bekend om de goede feestjes. Er is áltijd wel wat te feesten in de dorpen van Saalbach, Hinterglemm, Leogang of Fieberbrunn. De meeste gekheid zal je in Saalbach en Hinterglemm vinden. Voor de Hollanders is de favoriete place to go aan het einde van de dag in Hinterglemm de Goaßtall. In Saalbach wordt de dag vaak afgesloten in de Bauer’s Schi-Alm. Regelmatig hebben wij onszelf al vermaakt in de Hinterhag Alm in Saalbach waar elke dag stipt om 16.00 uur de live-muziek begint.

Naast deze ‘reguliere’ Après Ski vind je in Saalbach ook regelmatig toffe evenementen. Zo starten ze het seizoen met het Bergfestival en Rave on Snow en maakt Dutchweek jaarlijks ook een stop in het Skicircus. Het seizoen wordt in stijl afgesloten met de White Pearl Mountain Days: stiekem toch onze favoriet. Heerlijk voorjaarszonnetje op je bol, livemuziek en chille vibes.

Bekijk de andere afleveringen en ontdek Saalbach ook in de zomer

Om maar af te sluiten waar we begonnen: ‘One day is not enough’. Daarom komen we hier vaker en maakten we eerder al afleveringen over de skironde The Challenge en over de Snow Trails & Learn to Ride park. Elke keer weer weten we ons te vermaken in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Wist je trouwens dat Saalbach Hinterglemm in de zomer ook prachtig is? Ook in de zomer komen we hier regelmatig en maakten we al meerdere afleveringen. Je ziet ze allemaal op deze pagina of checkt ze meteen hieronder. Voor nu is het weer mooi geweest. Waar wacht je nog op? Op naar het Skicircus!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.