fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Höhenwanderung in Saalbach: van Westgipfel naar Stemmerkogel, Seetörl en terug

Natuurlijk heb je bij ons op Oostenrijk TV al vaker afleveringen uit Saalbach gezien. Zowel in de winter als ook in de zomer. In deze nieuwe aflevering is Valentijn gaan wandelen in Saalbach. En keuze had hij genoeg, want je vindt hier ruim 400 kilometer aan wandelpaden.

Wandelen in Saalbach is gevarieerd

In Saalbach zijn er dus eindeloze wandelmogelijkheden. Zo vind je hier prachtige lange afstandswandelingen, zoals de Home of Lässig Walk die Pepijn al eens liep, als ook gewoon mooie kortere wandelingen in de directe omgeving van de liften. Deze aflevering draait om die laatste variant, want eerlijk is eerlijk, zo’n lange afstandswandeling is niet voor iedereen weggelegd. En dat hoeft ook niet, want het mooie aan Oostenrijk is, is dat er voor iedereen op zijn of haar eigen niveau wat te doen is.

Saalbach staat garant voor een prachtige bergomgeving

Ga je wandelen in Saalbach, dan weet je één ding zeker: je bent onderweg in een prachtige bergomgeving. Van glooiende grasbergen die langzaam aan hoger en ruiger worden tot aan uitzichten die rijken tot aan de hoogste toppen van Oostenrijk in het nationale park Hohe Tauern. Tel daarbij op de vele oorspronkelijke (smalle) bergpaden en je weet dat je met Saalbach een echte wandelbestemming te pakken hebt.

Lekker snel hoogte maken met de liften

Voor de extreme wandelaar wellicht een no-go: met de lift omhoog. Maar voor velen is het gebruik van de lift tijdens de vakantie toch ook iets speciaals. En wat is het dan fijn dat er in Saalbach ook in de zomer ongelofelijk veel liften geopend zijn. Nog mooier is het dan, dat je met de Joker Card ook nog eens gratis omhoog kunt. En snel hoogte maken en dan je wandeling lekker in het hooggebergte beginnen is natuurlijk niet verkeerd!

Zo nemen wij de Westgipfelbahn naar 2096 meter hoogte en starten daar onze wandeling richting de Stemmerkogel (2123 m) en enkele prachtige bergmeren bij het Seetörl. Dit is een typische Höhenwanderung. Een wandeling waarbij je op hoogte blijft niet extreem hoeft te klimmen of te dalen. Je loopt deze prachtige ronde in ongeveer 2,5 uur. Echt een aanrader!

Saalbach is meer dan een goede wandelbestemming

Hoe mooi wandelen in Saalbach ook is, feit is ook dat Saalbach meer is dan alleen een wandelbestemming. Saalbach is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelzijdige vakantieregio voor je zomervakantie. Zo is hier o.a. het downhill mountainbiken enorm geliefd. Dat en nog veel meer hebben wij in Saalbach dan ook al uitgeprobeerd. Nieuwsgierig wat je allemaal kunt doen? Bekijk dan zeker ook onze bestemmingspagina van Saalbach waar je al onze aflevering vindt!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.