fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Wintersport in Leogang: culinaire, moderne en veelzijdige hotspot in het Skicircus

Je gaat graag skiën in grote skigebieden? Dan heb je vast wel eens van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, of te wel het Skicircus gehoord. Maar in welk van deze dorpen wil je eigenlijk het liefst zijn? Die keuze is toch uiteindelijk echt aan jou. In deze aflevering zoomen wij in ieder geval in de wintersport in Leogang: een prima startpunt in het Skicircus!

Vroege start in Leogang: al om 08:00 uur omhoog!

Ben jij een vroege vogel en ben je ook zo gek op die strak geprepareerde pistes? Dan heeft de wintersport in Leogang je iets bijzonders te bieden. Want Leogang is het enige dorp in het skicircus waar de gehele winter de liften al om 08:00 uur open gaan. Dat is top, toch?

De Asitzbahn en de Steinbergbahn zijn dan al open en die ontsluiten prachtige lange dalafdalingen. Vanaf 09:00 uur openen dan de volgende liften en als je het een beetje slim plant ski je dus de eerste twee uur op maagdelijke pistes. Wij probeerden het natuurlijk voor je uit!

Hypermoderne liften: comfortabeler gaat het bijna niet!

Hou je wel  een beetje van comfort? Ook dan zit je in Leogang goed. Eigenlijk is er geen oude lift meer te vinden. Superdeluxe stoeltjesliften, stoelverwarming, het houdt niet op hier. Capaciteit genoeg en geen noemenswaardige wachttijden. Veel accommodaties bevinden zich bovendien aan of vlakbij de piste.

En dan hebben we het over de geweldige en zonovergoten skihutten nog niet gehad. Voor ieder wat wils bovenop de Asitz. Van een oer-gemütliche hut zoals bijvoorbeeld de AlteSchmiede in echt traditioneel Oostenrijkse sferen tot een moderne hippe bar zoals de Hendl Fischerei in bijna clubstijl. Aan jou de keuze wat het beste bij je past.

Blik richting bergstation van de Schönleitenbahn: via hier zit je zo in Saalbach

TONspuren een bezoek waard. Huh wat?

Ja, daar had je nog niet van gehoord he? De TONspuren in Leogang. Dit zijn een aantal driehoekige houten hutjes op meerdere plaatsen langs de piste. In ieder hutje kan je, genietend van een geweldig uitzicht, een concert terugluisteren. Deze concerten hebben in de zomermaanden allemaal plaatsgevonden in Leogang. Leun lekker achterover en ontspan even op een iet wat andere manier. Ton-spuren betekent vrij vertaald trouwens ‘geluidssporen’.

Wintersport in Leogang met snelle verbinding naar de rest van het Skicircus

Vanuit Leogang ook de rest van het skicircus ontdekken is natuurlijk zonder problemen mogelijk. Dankzij de snelle liften is het heel eenvoudig om de oversteek naar Saalbach te maken en vanaf daar dieper het Skicircus richting Hinterglemm of Fieberbrunn in te duiken. Het hele gebied zien op één dag? Dat kan natuurlijk door voor de skironde ‘The Challenge’ te kiezen. Alle voordelen van het Skicircus hebben we in deze aflevering al eerder voor je op een rij gezet. Kortom: jouw wintersport hier kan niet meer stuk. Waar wacht je nog op? Op naar het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.