fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Zell am See - Kaprun

3K K-onnection: panoramavlucht van Kaprun naar de Kitzsteinhorn

3K K-onnection, zo heet de schitterende liftverbinding van het centrum van Kaprun via de Maiskogel naar de Kitztseinhorn. Sinds december 2019 kom je met deze liftverbinding comfortabel vanaf het centrum van Kaprun tot op de Kitzsteinhorn. De belangrijkste informatie én onze mooiste beelden van deze ‘panoramavlucht’ vind je hier!

De 3K K-onnection Kaprun – Maiskogel – Kitzsteinhorn

Er werd al ontzettend lang over gesproken, maar met het bouwen van deze liftverbinding zijn plannen waargemaakt die al decennialang ‘op tafel’ lagen. Een ‘nadeel’ van de Kitzsteinhorn was altijd dat je vanaf het dorp Kaprun de auto óf de bus moest nemen om bij de dalstations van de Gletscherjet 1 en de Panoramabahn te komen. Met de komst van de 3K K-onnection is dat verleden tijd, nu kun je direct vanaf het centrum de lift naar de gletsjer nemen!

De 'route' van de 3K K-onnection © Kitzsteinhorn

Bizarre panoramavlucht van 768 m – 3.029 m

De lift begint dus in het centrum van Kaprun op 768 meter hoogte. Met de 10-persoons MK Maiskogelbahn ga je in één keer omhoog tot 1.570 meter hoogte. Vanaf hier moet je ‘overstappen’ op de enorme gondels van de 3K K-onnection. Deze brengt je met een bizarre panoramavlucht over grote hoogtes naar Langwied op 1.975 meter hoogte. Vanaf hier kun je de overige liften tot aan de top op 3.029 meter hoogte nemen.

3K K-onnection in de zomer

De lift werd in december 2019 geopend en sloot na een relatief kort (corona) winterseizoen. Afgelopen week waren wij gelukkig tóch nog boven op de Kitzsteinhorn en maakten we een paar heerlijke beelden voor jullie van de nieuwe liftverbinding. Eén ding is zeker: schitterende uitzichten zijn gegarandeerd, ook in de zomer.

In de zomer namen wij de liftverbinding alleen op de terugweg – van Alpincenter terug naar het dal – omdat we op de heenweg de schitterende Alexander Enzinger Weg omhoog hebben gelopen. Mocht je deze nog niet kennen, een uitgebreide omschrijving vind je op deze pagina.

3K K-onnection in de winter

In de winter is de 3K K-onnection de snelste en meest comfortabele manier om het gletsjerskigebied op de Kitzsteinhorn te bereiken. Je kunt de auto laten staan en hoeft geen bus te nemen want de gondel vertrekt dus in het centrum van Kaprun. Bedenk wel: een volledige rit vanaf het dalstation tot aan de top van de Kitzsteinhorn duurt bijna een uur (!). Het leuke aan deze ‘route’ naar de gletsjer is dat je ook de pistes op de Maiskogel op dezelfde dag even kunt meepakken. Bovendien ski je aan het einde van de dag terug vanaf de top van de Maiskogel tot het centrum van Kaprun waar je de dag begonnen bent!

Een echte aanwinst voor de regio

Wij snappen wel dat er in de regio al jarenlang gepraat is over deze verbinding. De verbinding is niet alleen makkelijk en snel, maar ook nog eens bizar mooi. Wat ons betreft een echte aanwinst voor de regio! Meer informatie over de vakantieregio Zell am See – Kaprun vind je hier. Meer informatie over de 3K K-onnection vind je op de website van de Kitzsteinhorn.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.