fbpx
Logo
Menu sluiten
Fotoverslag

Alexander Enzinger Weg: te voet in plaats van met de lift naar de Kitzsteinhorn

Het is warm in Oostenrijk! De afgelopen dagen zijn er vrijwel in heel Oostenrijk temperaturen gemeten tussen de 30 en 40 graden. Met deze hitte heb je eigenlijk twee keuzes: een verfrissende duik in zwembad of Badesee of zo hoog mogelijk de bergen. Wij kozen voor deze tweede optie en liepen de Alexander Enzinger Weg vanaf de Maiskogel naar Alpincenter op de Kitzsteinhorn in de vakantieregio Grossglockner Zellersee.

Kitzsteinhorn: populair in zomer & winter

De Kitzsteinhorn, zowel in de zomer als winter een geliefde berg. Vrijwel iedereen neemt in de zomer de liften omhoog om de gletsjer te bekijken, een sneeuwbal te gooien en van het prachtige uitzicht te genieten. In de zomer tref je hier veel Arabieren aan die genieten van de koele lucht en misschien wel voor het eerst in hun leven sneeuw zien.

Alexander Enzinger Weg

Wil je eens op een andere manier omhoog dan is de Alexander Enzinger Weg vanaf de Maiskogel een schitterende optie om naar boven te komen zonder de liften. Let op: het is een pittige tocht van zo’n 4 a 5 uur omhoog, over her en der steile bergkammen en je komt bij het Alpincenter of bij Langwied uit. Je kunt er ook voor kiezen om eerst in de ochtend de lift omhoog te nemen en dan naar beneden te lopen.

Maiskogel Wander Erlebnisbus

Sinds de Maiskogelbaan niet meer bestaat is er in de zomer een alternatief om omhoog of omlaag te komen op de Maiskogel: de Wander Erlebnisbus. Deze vertrekt vanaf de parkeerplaats in Kaprun en gaat omhoog naar het oude bergstation van de Maiskogelbaan. Zo begon onze dag ook, met de eerste bus om 9 uur omhoog.

Uitzicht op Kitzsteinhorn & Hohe Tauern

Tijdens de hele route omhoog word je beloond met een schitterend uitzicht op de Kitztsteinhorn of de omliggende bergen van de Hohe Tauern. Ook de andere kant op, richting het meer van Zell am See en de Schmittenhöhe is het uitzicht overweldigend. De kleuren op zo’n mooie zomerdag zijn intens en een windje zorgt voor dat kleine beetje afkoeling dat we wel konden gebruiken op deze dag. Na een kleine vijf uur lopen kwamen wij uit bij het Alpincenter en namen vanaf hier de lift naar beneden. Bekijk de foto’s van deze mooie tocht hieronder!


Zelf ook in de buurt deze zomer en wil je meer weten over deze route? Bekijk hier de route van deze wandeling.

Geschreven door:

Reacties