fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De gouden herfst in Oostenrijk

Grossglockner Hochalpenstrasse in de gouden herfst

In de miniserie ‘De Goldene Herbst in Oostenrijk’ zijn wij onderweg in de vakantieregio Bruck Fusch in het kleurrijkste seizoen van het jaar: de herfst. In deze derde aflevering rijden we de Grossglockner Hochalpenstrasse in de herfst. Het is misschien wel de beroemdste bergpas van de Alpen en wij rijden ‘m in misschien wel de mooiste periode van het jaar! Rijd de Grossglockner Hochalpenstrasse in de herfst en je hebt een ervaring om nooit te vergeten.

Startpunt in Bruck an der Grossglocknerstrasse

De pas begint in het dorp – hoe kan het ook anders – Bruck an der Grossglocknerstrasse. Vanuit hier rij je in de richting van het dorp Fusch (deze dorpen vormen samen de vakantieregio Bruck Fusch) en ongeveer 5 minuten na dit dorp komen de tolpoortjes van de Grossglockner Hochalpenstrasse. De tol die je hier betaalt is tegelijkertijd ook je toegangskaartje voor vele activiteiten en musea langs de route. Niet vergeten hier gebruik van te maken dus!

Zonsopgang op de Grossglockner Hochalpenstrasse

Speciaal voor de opnames mochten wij n├ęt wat eerder omhoog dan andere gasten. Zo konden we de schitterende zonsopkomst vastleggen op camera. Het had gesneeuwd dus boven op de pas vond je al een behoorlijk pak sneeuw. De zon kwam op en kleurde de wereld herfstachtig oranje. Schitterend!

Grossglockner Hochalpenstrasse in de herfst

De route zelf is een belevenis voor jong en oud dwars door de hoogste bergen van Oostenrijk en het nationale park de Hohe Tauern. Prachtige uitzichten zijn gegarandeerd. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen charme. Een echte aanrader wat ons betreft, zeker ook in de herfst! Meer activiteiten en bezienswaardigheden in de regio ontdek je op de bestemmingspagina van Bruck Fusch.

Bekijk meer afleveringen van de gouden herfst in Bruck Fusch

In onze miniserie De ‘Goldene Herbst’ in Oostenrijk hebben we meerdere afleveringen gemaakt! Zo hebben we niet alleen een herfstwandeling gemaakt bij de Moosalm en de Ameisenweg, maar waren we ook onderweg op de Grossglockner Hochalpenstrasse en maakten we een fietstocht rondom de Zellersee. Wat een schitterende regio in de herfst! Bekijk de andere afleveringen hieronder.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.