fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Fotoverslag

Alexander Enzinger Weg: te voet in plaats van met de lift naar de Kitzsteinhorn

Dat het in de zomer warm kan zijn in Oostenrijk hebben we de afgelopen weken weer kunnen merken! Met deze hitte heb je eigenlijk twee keuzes om af te koelen: een verfrissende duik in een zwembad of een meer óf zo hoog mogelijk de bergen in. Wij kozen voor deze tweede optie en liepen de Alexander Enzinger Weg vanaf de Maiskogel in Kaprun naar Alpincenter op de Kitzsteinhorn!

Kitzsteinhorn: populair in de zomer en de winter

De Kitzsteinhorn bij Zell am See – Kaprun is zowel in de zomer als winter een geliefde berg. Vrijwel iedereen neemt in de zomer de liften omhoog om de gletsjer te bekijken, een sneeuwbal te gooien en van het prachtige uitzicht te genieten. In de winter is de Kitzsteinhorn natuurlijk geliefd voor de wintersport, mede doordat het seizoen er eigenlijk al in de herfst begint en doorloopt tot begin van de zomer. Maar: wist jij dat je in de zomer ook naar de Kitzsteinhorn kunt lópen?! Wij liepen de Alexander Enzinger Weg vanaf het bergstation van de Maiskogel naar Alpincenter (maar andersom kan natuurlijk ook).

Alexander Enzinger Weg

Wil je eens op een andere manier omhoog dan met de kabelbaan, dan is de Alexander Enzinger Weg een schitterende optie om de Kitzsteinhorn te bereiken. Let op: het is een pittige tocht van zo’n 4 a 5 uur omhoog, over her en der steile bergkammen en je komt bij het Alpincenter of bij Langwied uit. Hieronder leggen wij je de route stap voor stap uit! Je kunt er trouwens ook voor kiezen om eerst in de ochtend de lift omhoog te nemen en dan naar beneden te lopen.

Met de MK Maiskogelbahn naar de top van de Maiskogel

Als je de route net als wij omhoog loopt dan raden wij je aan om aan het begin van de dag de MK Maiskogelbahn vanaf Kaprun tot aan de top van de Maiskogel te nemen. Deze lift brengt je alvast tot een hoogte van 1.570 meter.

Vanaf bergstation Maiskogelbahn naar Alpincenter

Vanaf het bergstation van de MK Maiskogelbahn volg je de borden ‘Alexander Enzinger Weg’. In het begin pak je flink wat hoogtemeters – uiteindelijk zullen we tenslotte op 2.450 meter hoogte uit moeten komen bij Alpincenter.

Goedmakertje voor de steile klim: het uitzicht richting de gletsjer en de Hohe Tauern is fantastisch. Ook de andere kant op, richting het meer van Zell am See en de Schmittenhöhe is het uitzicht overweldigend. De kleuren op zo’n mooie zomerdag zijn intens en wij hadden een lekker windje dat zorgde voor de nodige afkoeling.

Na de steile klim loop je min of meer op gelijke hoogte richting Alpincenter. Alleen het laatste stukje is nog even steil omhoog. De perspectieven met de nieuwe 3K K-onnection gondel naar de gletsjer zijn super gaaf dus dat zorgt gegarandeerd voor mooie plaatjes.

Zomerplezier op de Kitzsteinhorn

Als je dan toch al tot Alpincenter bent gekomen is het zeker de moeite waard om nog even de lift te nemen naar de top van de Kitzsteinhorn. Bovenop heb je nóg meer schitterende uitzichten en vind je de Gletscherwelt 3000.

Terug naar het dal met de 3K K-onnection

Het leuke van omhoog lopen? Dat je daarna zeker het gevoel hebt dat je de lift naar beneden verdiend hebt! Wij namen de Gletscherjet vanaf Alpincenter naar Langwied en daarna de schitterende 3K K-onnection gondels terug naar het dal van Kaprun. Mocht je nog een stukje langer willen lopen, dan kan je de lift natuurlijk ook eerst naar Langwied naar beneden lopen en vanaf daar de lift nemen.

Hoe dan ook: ben je in de omgeving van Zell am See – Kaprun en op zoek naar een uitdagende en schitterende wandeling? De Alexander Enzinger Weg is onze aanrader! Meer informatie over de exacte route vind je hier.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.