fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit...!

Alexander Enzinger Weg: geweldige wandeling in Zell am See – Kaprun

In de zomermaanden kan het ook in Oostenrijk behoorlijk warm zijn. En de dagen met warme temperaturen nemen de laatste jaren alleen maar toe. Gelukkig maar dat je in Oostenrijk altijd ook goed kunt afkoelen in de natuur. Eigenlijk heb je twee keuzes om af te koelen: een verfrissende duik in een zwembad of een meer óf zo hoog mogelijk de bergen in. Wij kozen voor deze tweede optie en liepen de Alexander Enzinger Weg tussen het Alpincenter op de Kitzsteinhorn en de Maiskogel.

Kitzsteinhorn: populair in de zomer en de winter

De Kitzsteinhorn bij Zell am See – Kaprun is zowel in de zomer als winter een geliefde berg. Vrijwel iedereen neemt in de zomer de liften omhoog om de gletsjer te bekijken, een sneeuwbal te gooien en van het prachtige uitzicht te genieten. In de winter is de Kitzsteinhorn natuurlijk geliefd voor de wintersport, mede doordat het seizoen er eigenlijk al in de herfst begint en doorloopt tot begin van de zomer. Maar: wist jij dat je in de zomer ook prachtig vanaf de Kitzsteinhorn kunt wandelen?! Wij liepen de Alexander Enzinger Weg, voor ons één van de mooiste wandelingen die je in de regio kunt maken.

Alexander Enzinger Weg

Wil je een mooie wandeling doen met constant fantastische uitzichten? Dan is de Alexander Enzinger Weg een schitterende optie in de vakantieregio Zell am See – Kaprun. Let op: het is een pittige tocht van zo’n 4 uur en ca. 1000 hoogtemeters, over her en der steile bergkammen.  De wandeling is in beide richtingen (Kitzsteinhorn < > Maiskogel) te lopen. Aangezien wij de route ook filmen, kozen wij er voor om de route omlaag te lopen met startpunt bij het Alpincenter op 2450 meter hoogte. Hieronder leggen wij je de route stap voor stap uit!

Met de 3K-Konnection richting Kitzsteinhorn

Wil je de dag meteen goed beginnen dan raden wij je aan direct in Kaprun met de MK-Maiskogelbahn omhoog te gaan en vanaf daar over te stappen in de 3K-Konnection. Deze moderne liften brengen je comfortabel omhoog en laten je dag beginnen met spectaculaire uitzichten. Zeker de 3K-Konnection is een must om een keertje genomen te hebben.

Vanaf het Alpincenter naar bergstation MK-Maiskogelbahn

Vanaf het Alpincenter op de Kitzsteinhorn volg je de borden ‘Alexander Enzinger Weg’. Je daalt geleider vanaf 2450 meter hoogte terug richting ongeveer 1500 meter hoogte. Zeker op het einde richting Maiskogel daal je flink.

Goedmakertje voor de vele hoogtemeters: het uitzicht richting de gletsjer, de Hohe Tauern en het meer van Zell am See is fantastisch. Het uitzicht is overweldigend te noemen. Constant een 360 graden panorama. De kleuren op zo’n mooie zomerdag zijn intens en wij hadden een lekker windje dat zorgde voor de nodige afkoeling.

De wandeling is prima te doen, maar je loopt ook regelmatig over een steile bergkam. Heb je hoogtevrees dan is het wellicht beter om de wandeling links te laten liggen. Ook bij slecht weer of natte wandelpaden is onze tip om 3x na te denken of je de toch wel doorzet.

Zomerplezier op de Kitzsteinhorn

Als je dan toch al in Zell am See – Kaprun bent. Bezoek dan zeker ook de Kitzsteinhorn ‘gewoon’ een keertje. Bovenop heb je nóg meer schitterende uitzichten en vind je de Gletscherwelt 3000.

Terug naar het dal met de MK-Maiskogelbahn

Na uren lopen en een flinke daling ben je waarschijnlijk blij wanneer het bergstation van de Maiskogel in zicht komt. Natuurlijk kan je ook nog een kleine afzakker maken in één van de geopende zomerhutten rondom de lift. En daarna kan je dan heerlijk ontspannen met de lift naar beneden: welverdiend!

Hoe dan ook: ben je in de omgeving van Zell am See – Kaprun en op zoek naar een uitdagende en schitterende wandeling? De Alexander Enzinger Weg is onze aanrader! Meer informatie over de exacte route vind je hier.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.