fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De 'Goldene Herbst' in Oostenrijk

Herfstwandeling rondom de Moosalm & Ameisenweg in Bruck

Oostenrijk liefhebbers, het is zo ver! Bekijk hier de eerste aflevering uit de miniserie ‘De ‘Goldene Herbst’ in Oostenrijk’. In deze miniserie ontdekken we de vakantieregio Bruck Fusch in het kleurrijkste seizoen van het jaar: de herfst! In deze eerste aflevering maken we een wandeling naar de Moosalm en de Ameisenweg. Een heus avontuur!

Moosalm en de Ameisenweg in Bruck

De wandeling van vandaag begint in het dorpje Gries, slechts een paar minuten rijden vanaf Bruck an der Grossglocknerstrasse. Lex & Jolanthe lopen in deze eerste aflevering op een prachtige herfstdag vanuit het dorpje Gries omhoog richting de Moosalm (1531 meter hoogte) en genieten daar van een goede kop koffie en huisgemaakte Kuchen. De Moosalm is een verborgen plekje, weg van de vele toeristen en zeer geliefd bij de locals en is elk jaar geopend tussen mei en oktober.

De kinderen kunnen hier ook zeker mee want de wandelroute naar de hut ligt aan de zeer leerzame Ameisenweg. Al lopend kom je langs enorme mierenhopen en leer je spelenderwijs meer over het leven van de mieren.

Adam en Eva Seen: idyllische bergmeren

De echte liefhebbers lopen nog even een stukje door naar boven richting de Adam en Eva Seen. Rondom deze kraakheldere idyllische bergmeertjes vind je de echte Oostenrijkse rust. Ook dit is een prima plek voor een (lunch)pauze. In totaal ben je vanaf de parkeerplaats ongeveer 2 uur onderweg. Een flinke klim, maar het uitzicht is het meer dan waard.

Bekijk meer afleveringen van de gouden herfst in Bruck Fusch

In onze miniserie De ‘Goldene Herbst’ in Oostenrijk hebben we meerdere afleveringen gemaakt! Zo hebben we niet alleen een herfstwandeling gemaakt bij de Moosalm en de Ameisenweg, maar waren we ook onderweg op de Grossglockner Hochalpenstrasse en maakten we een fietstocht rondom de Zellersee. Wat een schitterende regio in de herfst! Bekijk de andere afleveringen hieronder.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.