fbpx
Logo
Menu sluiten

Skiopening Kitzsteinhorn

Het (Corona) skiseizoen is geopend!

En we zijn los! Jawel, ook dit jaar weer ging ik traditiegetrouw op de eerste dag van de seizoenkaart de Kitzsteinhorn op. En wat voor een dag; voor het koufront uit – dat opnieuw veel sneeuw gaat brengen – werd het nog even een paar uur strakblauw. Een betere start in het skiseizoen had ik mij niet kunnen wensen. Hoe het skiën met de Corona-maatregelen is? Daar ga ik zo ook nog even op in.

Geduld wordt beloond…

Abrupt stopte vorig jaar het winterseizoen. En zo was totaal onverwacht zondag 8 maart mijn laatste skidag. Bijna twee maanden eerder dan normaal. Het begon dan ook alweer een tijdje te kriebelen. En zeker nadat de eerste sneeuw op de toppen gevallen was.

Hoe de winter gaat verlopen weten we niet, maar ondanks alle onzekerheid met betrekking tot Corona heb ik toch als altijd de Salzburger Super Ski Card seizoenpas gekocht. En dus startte ik vandaag op 10 oktober het skiseizoen 2020-2021. En hoe! Strakblauw en heerlijke pistes die geopend zijn tot het Alpincenter (2500 meter). Ik was er vroeg bij en als een van de eerste kon ik genieten van fantastisch geprepareerde pistes, wat een grip. #genieten

Pistes open tot Alpincenter

In de herfst is natuurlijk nog lang niet alles open. Maar dankzij de gletsjer, de sneeuwkanonnen en het snowfarming (opslaan van sneeuw over de zomer heen) is het toch mogelijk al geweldig te kunnen skiën. Vooral de pistes op de gletsjer zijn echt uitstekend. Zo veel grip en echte stuifsneeuw. #heerlijk. Vooral praktisch is dat het gelukt is ook al vroeg in het jaar de piste tot Alpincenter te openen. Dit biedt net wat extra afwisseling en zorgt ook dat de restaurants bereikbaar zijn. Prima condities dus voor oktober! Ideetje voor de herfstvakantie wellicht? 😉

Hoe is het skiën met de Corona-maatregelen?

Eigenlijk niet anders dan anders. Je merkt maar aan één ding dat er wat aan de hand is, en dat is puur en alleen dat je in de liften en wachtrijen een mondkapje op moet. Wat in de praktijk dus gewoon je sjaal of Buff boven de neus trekken is (zie bovenstaande foto). Ook wordt je er middels borden op gewezen om afstand te houden. Maar dat blijkt in de praktijk gewoon onmogelijk. Er is simpelweg geen plek voor om afstand in de rij bij de lift te houden.

Aan het bedekken van de neus en mond houdt overigens vrijwel iedereen zich keurig. Ook het liftpersoneel is actief, met mensen die het vergeten, er op te wijzen. Ik vond het wel wat overdreven toen ik letterlijk alleen was bij de instap van de stoeltjeslift – niemand voor me bij de poortjes, niemand achter me bij de poortjes – dat mij via de microfoon werd gevraagd mijn gezicht te bedekken.

Ook bij de sleeplift is het wel wat onwennig, je bent immers in de buitenlucht.  De praktijk was dan ook dat in de wachtrij iedereen de gezichtsbedekking netjes op had, maar zodra je het ankertje had, die heel snel weer af ging. En dat is ook prima. Wat is er nu gezonder dan de frisse berglucht in je gezicht, toch? 🙂

Voor mij persoonlijk was het weer op de ski’s staan een groots geluksmoment. Een gevoel van vrijheid! Eindelijk weer een beetje normaal. De gezichtsbedekking in de liften neem ik graag voor lief en ik denk ook – aangezien skiën een buitensport is – dat dit gewoon voldoende is om dit jaar veilig te kunnen wintersporten. (Gecombineerd met alle overige maatregelen in winkels, restaurants, après ski etc.)

Aan een ieder die verwacht dat er óók bij de liften afstand gehouden gaat worden, dan kan ik je echt uit de droom helpen. Dan kan je beter een jaartje overslaan…

Benieuwd naar alle andere Corona maatregelen in Oostenrijk? Lees dan dit artikel.

 

 

 

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.