fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Kom jij ook naar Oostenrijk?

Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk

Ook al zo’n zin in de wintersport? Dit jaar wordt het eenmalig net even anders dan je gewend bent. We praten je dan ook bij over de Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk. Vallen ze mee of kan ik beter maar een jaartje overslaan?

Kom jij deze winter ook naar Oostenrijk?

Jouw besluit om deze winter wel of niet naar Oostenrijk te komen, hangt mogelijk ook samen met de Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk. Kom je vooral voor het skiën of snowboarden, of het genieten van de pure winter tijdens het langlaufen, sneeuwschoenwandelingen, winterwandelen of toerskiën, dan is er eigenlijk niet heel veel aan de hand. Kom je vooral voor de Après Ski en een goed winterfeest, dan moet je er rekening mee houden dat dat dit jaar echt anders wordt.

Wat zijn de Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk? (In het skigebied)

Na het goed – en veilig – verlopen zomerseizoen in de skigebieden, hebben meerdere skigebieden en regio’s inmiddels de Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk bekend gemaakt.  We sommen ze eerst even op en kijken dan naar de praktische gevolgen van de maatregels. Dit kan je dit winterseizoen verwachten:

 • Mond en neus bedekking wordt verplicht gesteld in de liften
  Nee, je hoeft niet iedere keer een mondkapje op te zetten. Je sjaal of buff  even tot over de neus optrekken is voldoende. Dit geldt in de liftgebouwen en gondels. Op de piste kan je heerlijk de frisse berglucht inademen. 
 • De gondels worden regelmatig gedesinfecteerd
 • Verschillende Hygiëne maatregelen
  De basisregels van regelmatig handenwassen, in de elleboog niezen/hoesten en afstand houden tot andere personen. In Oostenrijk geldt een afstand van 1 meter. In de liftstations zullen meerdere handdesinfectie mogelijkheden zijn. 
 • In het hoogseizoen ruimere openingstijden liften voor betere spreiding
  Verschillende skigebieden hebben aangekondigd ruimere openingstijden te hanteren om zo de mensenmassa’s aan het begin en eind van de dag beter te kunnen spreiden.
 • Liften draaien sneller en goede ventilatie
  Verschillende skigebieden hebben aangekondigd de liften sneller te laten draaien, zodat de tijd in een gondel verkort wordt. Voor verreweg de meeste liften in Oostenrijk geldt, dat je er niet langer dan 15 minuten in zit (De tijd waar men er vanuit gaat dat blootstelling aan het virus een grotere kans op daadwerkelijke besmetting geeft) Ook zullen de raampjes lekker open staan om goed te ventileren.

Er zullen géén capaciteitsbeperkingen zijn in de liften!

Onze conclusie: is dit nu heel erg als je van skiën of snowboarden houdt? Wat ons betreft niet. De sjaal of buff is vele malen gemakkelijker dan het mondkapje van deze zomer en hebben de meeste wintersporters toch al standaard om. De echte fanatiekelingen kunnen zelfs nog wat eerder dan normaal de piste op en de liften brengen je nog sneller boven ;). En een beetje rekening met elkaar houden is nooit verkeerd.

Wat zijn de Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk? (Restaurants, winkels, Après Ski)

In Oostenrijk gelden verschillende maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus in te dammen. Eén van de belangrijkste is de mond en neusbedekking in gesloten ruimtes.

 • Winkels
  Ga je in Oostenrijk naar de supermarkt of een andere winkel dan zul je ook dan even een mondkapje op moeten zetten of in de winter dus je sjaal of buff tot boven de neus op moeten trekken.
 • Restaurants
  In restaurants geldt dat je met maximaal 10 personen aan één tafel mag plaatsnemen. Dit geldt ook voor de skihutten in het skigebied. Officieel geldt dat je alleen aan tafel zonder mond en neus bedekking mag zitten. Personeel loopt altijd met een mondkapje of plexiglas vizier voor het gezicht.
 • Hygiënemaatregelen
  De basis hygiëneregels en 1 meter afstand tot andere personen houden.
 • Après Ski
  De Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk als het gaat om de Après Ski zijn actueel (september 2020) nog niet helemaal duidelijk. Vast staat dat Après Ski zoals we dat normaal kennen niet mogelijk zal zijn. Feesten in volle en afgesloten ruimtes is niet mogelijk. Schirmbars zullen wel open zijn. In hoeverre Après Ski in de buitenlucht wel kan plaatsvinden en in welke vorm is actueel niets bekend.

Onze eindconclusie: kom gewoon naar Oostenrijk!

Nu zul je wellicht denken: ja logisch, jullie willen Oostenrijk promoten. Natuurlijk ook, maar we willen vooral duidelijk maken dat voor verreweg de meeste wintersporters ook aankomend winterseizoen de wintersportvakantie een leuke en vrij normale vakantie kan zijn. Ja, je zult regelmatig die sjaal of buff even tot boven de neus trekken, maar dat is het eigenlijk ook wel. Tenminste, wanneer Après Ski in een volle bar geen must voor je is. Dit kan namelijk allemaal wel:

 • Lekker skiën en snowboarden met vrienden en familie
 • Lekkere Schnitzel eten in de skihut
 • Gezellig met elkaar een biertje drinken in de winterzon
 • Gezond in de buitenlucht onderweg zijn
 • Sneeuwpoppen bouwen
 • Sneeuwballen gevecht houden
 • Rodelen met de hele familie
 • Langlaufen, winterwandelen, sneeuwschoenwandelen, toerskiën
 • En nog veel meer mooie winterbelevenissen…!

Alvast inspiratie opdoen voor je wintersportvakantie? Bekijk dan eens deze pagina!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.