fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Kom jij ook naar Oostenrijk?

Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk

Ook al zo’n zin in de wintersport? Dit jaar wordt het eenmalig net even anders dan je gewend bent. We praten je dan ook bij over de Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk. Vallen ze mee of kan ik beter maar een jaartje overslaan?

Laatste update artikel: 16.02.2022

Per 19 februari 2022: overal waar de 2G regel geldt (genezen/gevaccineerd) wordt deze vervangen door 3G (genezen, gevaccineerd/negatieve test). Dus ook voor restaurants, hotels, accommodaties, skiliften, et cetera. Hoe dat actueel nog gecontroleerd wordt lees/zie je hier.
Per 5 maart 2022: het Coronatoegangsbewijs (Grüner Pass) komt volledig te vervallen. Iedereen is weer welkom en heeft overal vrij toegang. Ook het nachtleven opent weer zonder beperkingen.
Wel blijft nog een FFP2 mondkapje verplicht in de liften.

Tot die tijd:

Kom jij deze winter ook naar Oostenrijk?

Jouw besluit om deze winter wel of niet naar Oostenrijk te komen, hangt mogelijk ook samen met de Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk. Kom je vooral voor het skiën of snowboarden, of het genieten van de pure winter tijdens het langlaufen, sneeuwschoenwandelingen, winterwandelen of toerskiën, dan is er eigenlijk niet heel veel aan de hand. Kom je vooral voor de Après Ski en een goed winterfeest, dan moet je er rekening mee houden dat dat dit jaar echt anders wordt.

Wat zijn de Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk? (In het skigebied)

Na het goed – en veilig – verlopen zomerseizoen in de skigebieden, heeft de Oostenrijkse politiek de Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk bekend gemaakt.  We sommen ze eerst even op en kijken dan naar de praktische gevolgen van de maatregels. Dit kan je dit winterseizoen verwachten:

 • 2G voor koop skipassen (Genezen, Gevaccineerd)
 • FFP2 Mond en neus bedekking is verplicht gesteld in de liften
 • De gondels worden regelmatig gedesinfecteerd
 • Verschillende Hygiëne maatregelen
 • In het hoogseizoen ruimere openingstijden liften voor betere spreiding
  Verschillende skigebieden hebben aangekondigd ruimere openingstijden te hanteren om zo de mensenmassa’s aan het begin en eind van de dag beter te kunnen spreiden.
 • Liften draaien sneller en goede ventilatie
  Verschillende skigebieden hebben aangekondigd de liften sneller te laten draaien, zodat de tijd in een gondel verkort wordt. Voor verreweg de meeste liften in Oostenrijk geldt, dat je er niet langer dan 15 minuten in zit (De tijd waar men er vanuit gaat dat blootstelling aan het virus een grotere kans op daadwerkelijke besmetting geeft) Ook zullen de raampjes lekker open staan om goed te ventileren.
 • Restaurants en Skihutten zijn geopend (2G)
 • Géén Après Ski feesten en nachtleven

Er zullen géén capaciteitsbeperkingen zijn in de liften!

Onze conclusie: is dit nu heel erg als je van skiën of snowboarden houdt? Wat ons betreft niet. De echte fanatiekelingen kunnen zelfs nog wat eerder dan normaal de piste op en de liften brengen je nog sneller boven ;). En een beetje rekening met elkaar houden is nooit verkeerd.

Wat zijn de Corona maatregelen voor de wintersport in Oostenrijk? (Restaurants, winkels)

In Oostenrijk gelden verschillende maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus in te dammen. Eén van de belangrijkste is de mond en neusbedekking in gesloten ruimtes.

 • Winkels
  Ga je in Oostenrijk naar de supermarkt of een andere winkel dan zul je ook dan even een FFP2 mondkapje op moeten zetten.
 • Restaurants zijn open op basis van 2G

Onze eindconclusie: kom gewoon naar Oostenrijk!

Nu zul je wellicht denken: ja logisch, jullie willen Oostenrijk promoten. Natuurlijk ook, maar we willen vooral duidelijk maken dat voor verreweg de meeste wintersporters ook dit winterseizoen de wintersportvakantie een leuke en vrij normale vakantie kan zijn. Ja, je hebt een mondkapje op in de lift, maar dat is het eigenlijk ook wel. Tenminste, wanneer Après Ski in een volle bar geen must voor je is. Dit kan namelijk allemaal wel:

 • Lekker skiën en snowboarden met vrienden en familie
 • Lekkere Schnitzel eten in de skihut
 • Gezellig met elkaar een biertje drinken in de winterzon
 • Gezond in de buitenlucht onderweg zijn
 • Sneeuwpoppen bouwen
 • Sneeuwballen gevecht houden
 • Rodelen met de hele familie
 • Langlaufen, winterwandelen, sneeuwschoenwandelen, toerskiën
 • En nog veel meer mooie winterbelevenissen…!

Alvast inspiratie opdoen voor je wintersportvakantie? Bekijk dan eens deze pagina!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.