fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Skigebied open tot 24 juli

Stralende Koningsdag op de Kitzsteinhorn

Via Instagram hebben jullie al een korte update voorbij zien komen van onze Koningsdag op de Kitzsteinhorn. En zoals beloofd ook op de website nog een (foto)update. Geniet mee van deze heerlijke beelden op een uitgestorven Kitzsteinhorn.

Koningsdag op de Kitzsteinhorn: perfecte condities, leeg skigebied

Jullie hebben deze winter al meer (lekkermakende) beelden voorbij zien komen van lege skigebieden. Maar ook deze Koningsdag op de Kitzsteinhorn was weer zo’n typische ‘corona ski dag’ anno 2021. Perfecte condities, veel sneeuw (volgens het sneeuwbericht van vandaag nog 310 cm), stralend blauw, strakke pistes, maar nauwelijks mensen. Kijk even mee…

Geopende liften

Normaal gesproken kan het in april nog goed druk zijn op de Kitzsteinhorn. Niet zo gek, want de condities zijn hier in het voorjaar met veel zon en veel sneeuw eigenlijk op z’n best. Doordat het nu zo rustig is zijn doordeweeks alleen de Gletscherjet 1, Langwiedbahn, Kristallbahn en de Kitzlifte geopend. Op zich meer dan genoeg om een paar lekkere afdalingen te maken en je kunt nog steeds vanaf het hoogste punt tot het laagste punt skiën. In de weekenden zijn de Gletscherjet 2 + 3 + 4 en de Sonnenkarbahn 1 trouwens ook geopend.

Nog even geduld, maar het skigebied is open tot 24 juli!

Als je nog wil gaan: vanaf 19 mei zijn toeristen weer in Oostenrijk welkom en restaurants weer open. Valentijn schrijft hier morgen nog een extra bericht over. Hoe het precies gaat uitpakken moeten we natuurlijk nog maar zien, maar het zijn hoopvolle geluiden. De Kitzsteinhorn heeft in ieder geval aangegeven om tot 24 juli het skigebied open te houden (bij voldoende sneeuw, maar dat moet voorlopig wel lukken). Kortom: wellicht, als je de wintersport écht heel erg gemist hebt, kan je later dit voorjaar/zomer nog een paar bochten meepakken.

En dan, tot slot, nog een tip: mocht je komende tijd toch nog op de Kitzsteinhorn zijn en de restaurants zijn nog steeds dicht: de Intersport bij Langwied verkoopt blikjes bier, radler en fris! Zo kan je toch het einde van de dag laten ‘ausklingen’ in het zonnetje!

Als je trouwens de sneeuw zat bent en zin hebt in de zomer: ook in de zomer is het genieten op de Kitzsteinhorn.

Proost!

Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.