fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Spuiten maar!

Rondje langs de sneeuwkanonnen in Zell am See – Kaprun

Het is eindelijk even koud. En dat betekent in dit jaargetijde dat de sneeuwkanonnen hun werk moeten gaan doen. Ondanks dat Oostenrijk in een ‘lockdown’ zit en nog niet duidelijk is wanneer de skigebieden mogen openen, lijken de skigebieden daar geen boodschap aan te hebben. De sneeuwkanonnen staan overal aan!

Als winter – en sneeuwkanonnen fan moest ik daarom vandaag echt even naar buiten. Hier in Zell am See – Kaprun staat alles aan tot in het dal. Ik liep de Maiskogel omhoog om een kijkje te nemen bij de net opgestarte kunstsneeuwproductie. En wat zien we? Het hoeft maar even koud te zijn en dan gaat het snel. De eerste sneeuwhopen worden zichtbaar en de groene weides gaan langzaam maar zeker over in een mooie piste… ­čÖé

Oostenrijk is er straks klaar voor!

Corona of niet – ze gaan er hier in Oostenrijk gewoon voor. Als we straks weer mogen dan zorgen de skigebieden dat ze er klaar voor zijn. En wij zullen natuurlijk als eerste weer op de latten staan. En wij hopen dat vele van jullie deze winter ook van de prachtige pistes mogen gaan genieten!

Oostenrijk heeft de grenzen in ieder geval al open. Geen inreisbeperkingen, geen quarantaine bij aankomst. Dan is het aan jou om jezelf de vraag te stellen: is ski├źn in deze tijden nu echt onverantwoord? Wij hebben in oktober op de Kitzsteinhorn gletsjer al kunnen ervaren dat dat prima gaat. Natuurlijk zijn er maatregelen, dragen we dit jaar in de liften een mondkapje en is er geen Apr├Ęs Ski, maar waar ben je veiliger dan in de buitenlucht? Kortom; wij hebben zin in een fantastische winter!

Onderstaand wat heerlijke plaatjes van de sneeuwkanonnen. Ik kon niet kiezen, dus geniet maar lekker van deze indrukwekkende beelden!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.