fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Brandnertal in de zomer: spectaculaire zonsopkomst en rondje Lünersee

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Wat was ik blij dat ook het Brandnertal op het programma stond in Vorarlberg. Een droom die uitkomt om in ‘mijn’ dal ook voor Oostenrijk TV aan de slag te kunnen. ‘Mijn’ dal, omdat ik hier al met mijn ouders kwam nog voordat ik kon lopen. Hier ken ik ieder beekje, ieder bergtopje en heel veel meer. En wat was het goed om weer terug te zijn!

Een flitsbezoek aan het Brandnertal

Doordat we in de Vorarlberg Alpenregion ook het Grosseswalsertal en Klosteral bezoeken is mijn bezoek aan het Brandnertal beperkt tot één dag. Maar die dag hebben we goed benut. Op het programma stond een zonsopkomst wandeling naar de Mondspitze boven Bürserberg en een bezoek aan de prachtige Lünersee. Beide voor mij geen onbekend terrein.

Zonsopkomst wandeling naar de Mondspitze

Wie de zon vanaf een bergtop wil zien opkomen moet vroeg opstaan. En vroeg was het: 02:30 uur ging de wekker en stipt om 03:00 uur werden we bij ons hotel opgehaald door wandelgids Max. Het hotel Dunza waar wij sliepen ligt vlakbij het beginpunt van de wandeling dus dat kwam goed uit. Pikkedonker natuurlijk zo midden in de nacht, maar gelukkig had Max een paar hoofdlampen meegenomen. We kiezen voor de iets langere route omhoog (ca. 2 uur en 15 minuten), langer, maar een iets meer geleidelijke  stijging. Wel zo prettig voor cameraman Wouter die meerdere camera’s mee omhoog moest slepen.

Zo’n half uur voordat we de top bereiken wordt het op de achtergrond langzaam lichter en kunnen we eindelijk wat meer zien. Oeps… het zou strakblauw zijn, maar dat is het niet. Hoe kan dat nou? Tja, het onvoorspelbare weer in de bergen. Gelukkig voor ons trekt het toch wat open en wordt het uiteindelijk een zonsopgang om niet snel te vergeten.

Bezoek aan het bergmeer Lünersee

Nadat de zon was opgekomen zijn we via de steilere route weer afgedaald en waren we even voor 08:00 uur ’s ochtends weer terug in het hotel voor een goed ontbijt. Terwijl de eerste gasten met kleine ogen aan het ontbijt verschijnen hebben wij er al een dag op zitten. Maar tijd om moe te zijn hebben we niet, want na het ontbijt gaan we door naar de Lünersee.

De Lünersee is een prachtig bergmeer op 2000 meter hoogte aan het einde van het Brandnertal. Hier ben ik al heel vaak geweest, maar dit blijft gewoon iets moois. Hierboven is een mooie rondwandeling om het meer te maken en die wil ik dan ook gaan lopen. Echter, er blijkt nog te veel sneeuw op het wandelpad te liggen, waardoor dit niet mogelijk is. Maar stiekem vond ik dat niet zo erg, ik had wel genoeg gelopen vandaag. Rustig aan dus en gewoon lekker genoten rondom het meer. Echt een top dag zo!

 

Eigenlijk was ik er te kort…

Ja, dat is wel een feit. Want in het Brandnertal is zo veel meer te doen. Het is zo’n mooi en actief dal. Ik had dan ook nog zo veel meer willen doen. Maar ja, dat liet de tijd niet toe, want ook het Klostertal wacht nog op een bezoek. De volgende keer blijf ik maar wat langer in het Brandnertal heb ik bedacht…


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.