fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Ski opening Kitzsteinhorn

Herfstskiën op de Kitzsteinhorn in Kaprun

Het is herfstvakantie en dat betekent dat het tijd is om te… skiën! Qua temperatuur lijkt het meer zomer deze week maar voor ons ging het skiseizoen alweer van start. In het dal lopen we nog in korte broek maar boven op de gletsjer is het al prima skiën. Gisteren waren wij bij de ski-opening in Kitzbühel en vandaag gingen wij herfstskiën op de Kitzsteinhorn!


Scherpe contrasten met de herfstkleuren

Waar de meeste bergen in de omgeving nog mooi groen zijn, of geel en bruin van de herfstkleuren, is de gletsjer van de Kitzsteinhorn alweer mooi wit. Dit levert altijd mooie plaatjes en contrasten op: vers geprepareerde skipistes met in de verte een herfstachtig dal. De blauwe luchten zijn in oktober altijd kraakhelder waardoor je ontzettend ver kunt kijken. De mooiste foto’s delen we komende dagen nog op Instagram dus hou ons ook daar in de gaten!

Afdaling tot Alpincenter

Het is elk jaar weer maar afwachten hoeveel sneeuw er zo vroeg in de herfst op de gletsjer valt. Veel is er dit jaar nog niet gevallen, maar toch is het al gelukt om de afdaling tot Alpincenter te openen. Prima condities dus voor de herfstvakantie. Dat het herfstvakantie is merkten we trouwens want we waren niet de enige Nederlanders (maar wanneer ben je dat wel in Kaprun? ;-))! Voor de echte wintersportfanaat is het pisteaanbod op het moment misschien wat beperkt, maar zeker met het zonnige weer van deze week is het goed vertoeven boven op de Kitzsteinhorn!

#hetoostenrijkgevoel in de winter

Ook de komende winter brengen Valentijn en ik samen met Jos en Wouter (meestal achter de camera) #hetoostenrijkgevoel weer bij jullie thuis. We verklappen nog even niet waar we allemaal naar toe gaan maar één ding kunnen we beloven: het worden weer mooie beelden! De komende tijd zullen wij nog gaan genieten van de mooie herfstdagen en staan we echt nog niet elke dag op de ski’s. Ook voor de komende week is prachtig weer voorspeld dus zullen we weer veel in de bergen onderweg zijn!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.