fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Oefening 7

Bulgarian Split Squat

De zevende oefening die personal trainer Pieter Bulsink op deze Workout Wednesday voor je in gedachten heeft is de ‘Bulgarian Split Squat’.  Je traint hiermee je billen. Huh, heb ik die op wintersport nodig? Jazeker! en wel om wat meer power uit je bochten te kunnen halen.

Bulgarian Split Squat – De uitleg

De Bulgarian Split Squat is een variatie op de normale Split squads, maar nu wordt het accent wat meer op de billen gelegd.  En wanneer je die goed traint zul je merken dat je bochten op de piste net wat makkelijker gaan. Zorg wel dat je, wanneer je de oefening thuis doet, een halfhoog (fitness)bankje hebt. Zet een van je voeten naar voren en zet je andere voet op de bank. Belangrijk dat je niet je wreef, maar echt je tenen goed in het bankje zet. Het bovenlichaam is rechtop en je achterste knie die beweeg je naar de grond toe. Zorg er vooral voor dat je alle kracht vanuit je hiel haalt en niet vanuit je tenen. Eerst het ene been, dan het andere been. Maak per been 3 rustige sets van ieder 12-15 herhalingen.

Fit op wintersport: 10 ultieme oefeningen van Pieter Bulsink

Dit was de tiende en laatste oefening uit onze ‘Fit op wintersport‘ serie. De andere oefeningen nog niet gezien? We maakten samen met performance specialist Pieter Bulsink maar liefst 10 video’s met ultieme oefeningen om fit op wintersport te gaan. Met deze ski oefeningen sta jij straks gegarandeerd fit op de piste.

SUCCES!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.