fbpx
Logo
Menu sluiten
Wouter Oudemans
Wouter Oudemans

Kleine parel in het Salzburgerland.

Eben im Pongau, thuisbasis van cameraman Wouter

Laten we bij het belangrijkste beginnen: waar ligt dat plaatsje Eben im Pongau waar vele van jullie (waarschijnlijk) nog nooit van hebben gehoord? De naam verraadt al een groot deel, namelijk in de regio Pongau. Ik zal maar een paar dorpen te noemen die hier in de omgeving liggen, Flachau, Zauchensee, Altenmarkt, Filzmoos en Radstadt. Dit zijn stuk voor stuk bekende skioorden voor vele Nederlanders.

Perfect middelpunt in het Salzburgerland

Gelegen op ca 35 minuten vanaf de stad Salzburg, langs de A10 Tauern Autobahn, vind je dit kleine dorpje. Perfect middelpunt dus tot vele grote skigebieden. Eben im Pongau is niet overlopen met toeristen en heeft zijn Oostenrijkse karakter dus mooi behouden. 

Zelf mag ik dit dorp sinds 2 jaar mijn thuis noemen. Samen met mijn vrouw en kind (binnenkort met 2 kinderen) wonen zijn op een prachtige locatie op de zonkant van het dorp. Uitkijkend over het dorp en het skigebied van Eben im Pongau is het prachtig wonen.

Schitterend uitzicht vanaf huisberg ‘Gerzkopf’

Eben im Pongau heeft een prachtige huisberg die Gerzkopf wordt genoemd. Deze prachtige berg met fantastisch panorama behoort echt tot mijn  favoriete bergtoppen. Het uitzicht naar het Dachstein gebergte is simpelweg bizar mooi. Aangezien de zon achter de Dachstein opkomt is dit altijd een mooi spektakel. Vanaf de Gerzkopf kan je zelfs tot aan de Grossglockner kijken, Oostenrijks hoogste berg. De wandeling naar de top van de Gerzkopf is weliswaar pittig, maar zeker goed te doen. Er zijn onderweg genoeg mogelijkheden om bij prachtig uitzicht op adem te komen. Vlak onder de top is een kleine alm waar je wat kunt eten en drinken. Met klein bedoel ik ook echt klein. Tip: neem contant geld mee! En: bekijk de nieuwe aflevering waarin ik samen met Valentijn de Gerzkopf beklim voor de zonsopgang!

Skitour naar de Gerzkopf: jaloersmakende beelden

De Gerzkopf is in de winter ook een prachtige skitour bestemming. Ik heb in opdracht van het VVV afgelopen winter al een productie moeten draaien. Het resultaat zie je hieronder.

Eben im Pongau in de winter

Naast deze fantastische skitour heeft Eben im Pongau uiteraard meer te bieden in de winter.Het skigebied is nagenoeg nooit druk, zelfs niet in de drukste weken van het jaar. Hier hoef je dus nooit lang in de rij te staan. Nu is het skigebied natuurlijk niet om over op te scheppen maar het is wel perfect voor gezinnen met kinderen. De enige skischool van het dorp biedt de kinderen voldoende uitdagingen en mogelijkheden om in een fijne en veilige omgeving te leren skiën. Uiteraard zijn er voor gevorderde skiërs mogelijkheden voor een heerlijke dag in het skigebied.

Kortom: een schitterende plek middenin het Salzburgerland waar je met plezier kan wonen!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.