fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Miniserie: Rondom de Rossbrand

Kindvriendelijke fietstocht en bezoek aan de zwemvijver in Eben im Pongau

Wat hebben de dorpen Eben im Pongau, Radstadt en Filzmoos gemeen? Zij grenzen allemaal aan de berg de Rossbrand. Voor de miniserie ‘rondom de Rossbrand’ gaan wij dan ook op pad in alle drie de dorpen. In deze familievriendelijke serie wordt Valentijn rondgeleid door wel een heel bijzondere local…

Zomervakantie in Eben im Pongau

Het dorp Eben im Pongau bezochten wij al vaker. Wij beleefden een spectaculaire zonsopkomst op de Gerzkopf en bezochten ook nog een leuke Alpaca boerderij. Dit keer zijn we terug en neemt de kleine grote local Bram mij mee op de fiets. Bram woont in Eben en heeft voor mij een paar echte tips om er een leuke dag van te maken. Hij neemt mij mee naar de schitterende zwemvijver in het dorp. Echt een aanrader voor iedereen die op zomervakantie in Eben im Pongau is.

Een grote natuurzwemvijver omringd door een prachtig berglandschap nodigt uit tot ontspanning. Voor de kinderen zijn hier verschillende glijbanen, speeltoestellen en een ware stijger om lekker in het water te springen. Een restaurant voor een lekker drankje of ijsje maakt het compleet.

Traditioneel dorpsfeest in Eben im Pongau

Na een fantastische dag met Bram in ‘zijn’ dorp is het voor hem tijd om naar bed te gaan. Ik krijg de tip om het dorpsfeest van Eben im Pongau te bezoeken. Uiteraard moet de traditionele Lederhose wel aangetrokken worden. Dat doen we dan maar.

Terwijl de Muskikappelle heerlijke Oostenrijkse riedeltjes speelt wordt ik ondergedompeld in traditionele volksdansen. Je moet wat als de camera op je gericht staan toch? Zonder gekheid: het is buitengewoon gezellig en de toeristen worden door de locals heerlijk meegenomen in deze lokale traditie. Mocht je in de buurt zijn tijdens het dorpsfeest; ga dan zeker even langs.

Eben im Pongau: hartje Salzburgerland

Omgeven door een indrukwekkende bergwereld is Eben im Pongau gelegen in het hart van het Salzburger Land en midden in de sportieve Salzburger Sportwelt. Eben is klein maar fijn en daardoor een ideaal startpunt voor je vakantie in deze omgeving. Een uitgebreid aanbod aan sport- en vrijetijdsactiviteiten maakt Eben im Pongau een vakantieparadijs voor families, sporters en mensen op zoek naar ontspanning. Meer weten? Kijk dan ook gewoon eens op de eigen site van Eben im Pongau.

Miniserie Rondom de Rosswald: de andere afleveringen

Heb jij de andere afleveringen uit onze miniserie nog niet gezien? In Filzmoos bezoekt Valentijn samen met Bram de Hofalmen én maken ze een kindvriendelijke wandeling. In Radstadt ontdekt Valentijn samen met Bram de oude binnenstad en de Bürgerbergalm. Hopelijk tot snel in deze prachtige regio!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.