fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Miniserie: Rondom de Rossbrand

Bezoek aan de Hofalmen & Almsee en kindvriendelijke Bilderbuchrunde in Filzmoos

Wat hebben de dorpen Eben im Pongau, Radstadt en Filzmoos gemeen? Zij grenzen allemaal aan de berg de Rossbrand. Voor de miniserie ‘rondom de Rossbrand’ gaan wij dan ook op pad in alle drie de dorpen. In deze familievriendelijke serie wordt Valentijn rondgeleid door wel een heel bijzondere local…

Zomervakantie in Filzmoos

Het dorp Filzmoos is een knus bergdorp in hartje Salzburgerland dat veel echte Oostenrijk-liefhebbers zal aanspreken. Het is er knus, super gezellig en dan ben je ook nog eens omringd door schitterende bergen. Een zomervakantie in Filzmoos staan dan ook garant voor de échte Oostenrijk ervaring.

Filzmoos is super familievriendelijk, maar Bram wil mij vooral laten zien hoe mooi de natuur rondom dit dorp is. Hij kiest daarom voor een E-bike tocht naar de Hofalmen en Almsee. Een stukje alm natuur dat net zo goed onderdeel van een aflevering van onze serie Puur Oostenrijk zou kunnen zijn. Puurder krijg je het namelijk bijna niet. Waanzinnig mooie almen met op de achtergrond het ruige rotsgebergte van de Bischofsmütze, de huisberg van Filzmoos. Het is een droomplaatje.

Lunchen in de Wallehenhütte op de Sulzalmen

Met de E-bike rijden we dus helemaal tot het einde van het dal. Daar is het mogelijk de E-bike weer even op te laden. Filzmoos is in de zomer dan namelijk ook een echt bike-dorp. Met een volle accu laat Bram mij nog wat hoger de berg op trappen richting de Sulzalmen. Een prachtig almgebied op ca. 1600 meter hoogte. Hier vind je de oer-gemütliche Wallehenhütte waar je heerlijke zelfgemaakte specialiteiten kunt eten. Aanrader zijn wat mij betreft de Fleischkrapfen het het Käsebrot. Waanzinnig hoe lekker dat is!

Tip: ben je niet zo goed ter been of speelt de conditie een keer niet mee, dan is het ook mogelijk hier met de auto te komen. Je betaalt een klein beetje tol, maar dan heb je ook wat.

Kindvriendelijke wandeling in Filzmoos: de Bilderbuch Runde

Leuk aan een zomervakantie in Filzmoos is de Filzmoos Card. Met deze kaart heb je gratis toegang tot veel activiteiten en natuurlijk ook de gondelbaan naar de Rossbrand. Bovenaan deze gondel ligt bijvoorbeeld een prachtige, kindvriendelijke wandeling: de Bilderbuch Runde. Samen met Bram hier natuurlijk ook een rondje gemaakt en ik moet zeggen; ook als volwassene leer je hier nog wat over de lokale natuur. Meer weten over Filzmoos? Kijk dan ook gewoon eens op de eigen site van Filzmoos

Miniserie Rondom de Rosswald: de andere afleveringen

Heb jij de andere afleveringen uit onze miniserie nog niet gezien? In Radstadt ontdekt Valentijn samen met Bram de oude binnenstad en de Bürgerbergalm. In Eben im Pongau maken ze een mooie fietstocht én bezoeken ze de zwemvijfer. Hopelijk tot snel in deze prachtige regio!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.