fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Miniserie: Rondom de Rossbrand

Leuke binnenstad en kindvriendelijke Bürgerbergalm in Radstadt

Wat hebben de dorpen Eben im Pongau, Radstadt en Filzmoos gemeen? Zij grenzen allemaal aan de berg de Rossbrand. Voor de miniserie ‘rondom de Rossbrand’ gaan wij dan ook op pad in alle drie de dorpen. In deze familievriendelijke serie wordt Valentijn rondgeleid door wel een heel bijzondere local…

Zomervakantie in Radstadt

Het dorp Radstadt bezochten wij nog niet eerder met Oostenrijk TV. Eens moet de eerste keer zijn natuurlijk en we hebben het meteen getroffen: de zon schijnt en dat betekent dat er een mooie dag op ons staat te wachten. Een dagje zomervakantie in Radstadt dus! Uiteraard word ik in deze miniserie weer meegenomen door Bram. Deze kleine grote local groeit op in deze regio en kent dus allemaal leuke, familievriendelijke plekjes.

Allereerst krijg ik een rondleiding door het centrum en langs de stadsmuren. Je leest het goed: Radstadt wordt omringd door stadsmuren. En dat geeft natuurlijk weer een bijzondere sfeer aan dit dorp. Het centrum kenmerkt zich dan ook door oude gebouwen en leuke pleintjes met veel winkels en terrasjes.

De speelgoedwinkel van Radstadt

Ja ja, we maken een familievriendelijke serie of niet he! 😉 . Er zijn dus veel leuke winkels in Radstadt en één daarvan is de lievelingswinkel van Bram. En dat is heel toevallig ook de grootste speelgoedwinkel in de regio. Daar vind je echt alles. Dus mocht je nu iets vergeten zijn voor de kinderen of de kids een keer willen verrassen dan weet je nu waar je moet zijn: Radstadt!

Wandeling naar de Bürgerbergalm

Na een ochtend in het gezellige centrum van Radstadt is het tijd om de natuur in te gaan. Bram neemt mij mee op een wandeling naar de Bürgerbergalm. De wandeling start direct in het centrum en in ongeveer een uur lopen we naar deze hut. Een mooie tocht door het bos. Bij de Alm – die trouwens ook met de auto kunt bereiken – is een grote speelplaats voor de kinderen. Een hele fijne plek om lekker met het gezin te gaan zitten en te genieten van een overweldigend uitzicht. Meer weten over Radstadt? Kijk dan ook gewoon eens op de eigen site van Radstadt.

Miniserie Rondom de Rosswald: de andere afleveringen

Heb jij de andere afleveringen uit onze miniserie nog niet gezien? In Filzmoos bezoekt Valentijn samen met Bram de Hofalmen én maken ze een kindvriendelijke wandeling. In Eben im Pongau maken ze een mooie fietstocht én bezoeken ze de zwemvijfer. Hopelijk tot snel in deze prachtige regio!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.