fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Hoogste lawinegevaar

Extreme sneeuwval in Oostenrijk zorgt voor problemen

De afgelopen week heeft het in grote delen van Oostenrijk met grote regelmaat flink gesneeuwd. Veel sneeuw is leuk, heel leuk, maar de enorme hoeveelheid die gevallen is gaat nu toch op steeds grotere schaal voor problemen zorgen. En dat is minder leuk.

Na opnieuw een nacht met zware sneeuwval was het deze morgen overal op de radio te horen: veel (berg)wegen zijn gesloten, verschillende dalen en dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten en het lawinegevaar is in westelijk Oostenrijk zo hoog als sinds 1999 (!!) niet meer. Wellicht herinneren jullie het je nog, in 1999 vond het lawinedrama plaats in het dorp Galtür in het Paznauntal. Dit dal is ook nu één van de dalen dat compleet afgesloten is, zo meldt de Nederlandse Frances Verweij uit Kappl:

Maar ook op andere plaatsen zorgen de enorme sneeuw hoeveelheden voor gesloten wegen en dorpen, zoals hier in het Kaunertal of St. Anton am Arlberg:

 

En veel skigebieden waarschuwen hun gasten om ABSOLUUT NIET buiten de pistes te gaan skiën. Het lawinegevaar is veel te hoog. Zoals hier bijvoorbeeld in Saalbach:

Maar hee, hoe vervelend en gevaarlijk de vele sneeuw soms ook is, mooie plaatjes levert het natuurlijk wel op. Kijk even mee!

Een post met hele gave foto’s ook vanuit Zell am See. Wel een beetje vreemd dat zij juist voor een offpiste skiër kiezen, terwijl het momenteel echt een NO GO buiten de piste is. Mooie foto’s zijn het wel!

Terwijl ik dit schrijf – wij zijn nog steeds in Berwang in de Tiroler Zugspitz Arena – krijg ik door dat onze route terug naar huis óók zojuist afgesloten is. De Fernpass kunnen we niet meer over. Toch maar eens gaan kijken hoe wij Pepijn dan zo nog op tijd op het vliegveld van Innsbruck krijgen.

P.s. ook hier hadden wij heel veel sneeuw de afgelopen dagen, zoals deze post van ons op Facebook laat zien.

En oja, vanochtend reden we nog mee op de pistenbully om de vele sneeuw op de pistes weer te prepareren!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.